Antena 3 CNN Actualitate Locale Portocală, motanul celebru de pe Muntele Ceahlău, a cucerit și inimile internauților: ”E mai tare decât caprele negre“

Portocală, motanul celebru de pe Muntele Ceahlău, a cucerit și inimile internauților: ”E mai tare decât caprele negre“

Portocală, un motan care a fost botezat de turiști, a devenit celebru pe Muntele Ceahlău, fiind întâlnit prin preajma cabanelor, iar acum și pe internet.

Portocală, motanul celebru de pe Muntele Ceahlău, a cucerit și inimile internauților: ”E mai tare decât caprele negre“
Sursa foto: Alina Mihaela / Facebook
de Andreea Ştefan    |    07 Dec 2023   •   00:41

Motanul Portocală este în elementul său în apropierea cabanelor din această zonă pitorească.

Mulți pasionați ai drumețiilor care explorează potecile masivului din Neamț au avut parte, de-a lungul câtorva ani, de întâlniri neașteptate în apropierea vârfului Toaca.

Acolo îl întâlnesc pe Portocală, motanul care a devenit deja o vedetă, trăind la o altitudine de aproape 2.000 de metri. Se pare că s-a adaptat la condițiile dificile ale vieții de munte, chiar dacă temperaturile scad dramatic chiar și în timpul verii, din cauza vânturilor puternice sau a ploilor.

De aproximativ patru ani, acest motan a fost observat în apropierea Cabanei Dochia, la Cabana Meteo de la baza vârfului Toaca și, mai ales, în zona înaltă la cota de 1.904 de metri. Turiștii l-au denumit "Micul străjer de pe Vârful Toaca".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cum a ajuns să trăiască în această locație, atât de înaltă pe creasta masivului, lângă construcția de beton unde se află aparatele meteorologilor, rămâne un mister.

Cu toate acestea, Portocală a devenit o prezență constantă, fiind surprins adesea pe cele peste 500 de trepte ale scării care duce pe vârf și fiind imortalizat în numeroase fotografii alături de turiști. Se pare că nu este sperios și se lasă luat în brațe și mângâiat.

Portocală a învățat, probabil, că adoptarea acestei atitudini prietenoase îi aduce beneficii, inclusiv mâncare de la turiști.

Anul acesta, însă, pe 17 noiembrie 2023, motanul și-a schimbat domiciliul. Un meteorolog numit Ioan Panaite a postat o fotografie cu el, la o mare distanță de Toaca, anunțând că "Portocală a migrat spre nord, în zona Cabanei Fântânele", un alt refugiu montan din Ceahlău.

Portocală, iubit de internauți

După apariția sa în numeroase fotografii postate de oameni pe internet, oamenii nu au întârziat să lase și comentarii:

”Dragul de el. A mers mult pe jos. Mai are puţin şi ajunge în Durău“;

”Da, poate coboară la civilizaţie. A stat vreo 3 ani doar pe Toaca“;

”Ar trebui să-i dea cineva o medalie de supravieţuitor“;

”Da, o medalie făcută dintr-o felie uriaşă de salam“;

”Da! Ar fi perfectă!“;

”Nu se coboară el aşa tare la nivelul actual al oamenilor“;

”O frumuseţe! Se vede că e vedetă. Ştie să stea la poze. Are atitudine! Portocală e o mică vedetă răsfăţată. Apare în toate pozele făcute pe Ceahlău. E mai tare decât caprele negre“.

×
Subiecte în articol: motan Ceahlău
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close