Antena 3 CNN Actualitate Locale Profesoara de matematică, din Azuga, care a lăsat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost concediată

Profesoara de matematică, din Azuga, care a lăsat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost concediată

O profesoară de matematică din Azuga a fost concediată după ce ar fi lăsat intenționat 12 elevi de clasa a VIII-a corigenți, înainte de Evaluarea Națională.

Profesoara de matematică, din Azuga, care a lăsat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost concediată
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    14 Iul 2023   •   20:26

Cristiana Dumitrescu este profesoara de matematică din cadrul Liceului Teoretic Azuga, care a fost concediată în urmă cu o săptămână după ce a fost acuzată că ar fi lăsat corijenți 12 elevi din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională.

Mai mulți părinți au depus, la finalul lunii iunie, o sesizare ce cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, printre care și foști elevi, în care o acuză pe o profesoară de matematică de faptul că i-a lăsat corigenți intenționat, deși au avut note bune la începutul anului școlar.

Citește și: Profesor din Timiș, prins cu telefonul și căști în urechi la Titularizare. Sute de candidați din județ nu s-au prezentat la examen

Astfel, pe 7 iulie, consiliul de administrație al școlii a hotărât sancționarea profesoarei Cristiana Dumitrescu cu desfacerea contractului de muncă, conform Legii educației în vigoare, articolul 280, alineatul 2, punctul f), care prevede „desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”.

Directoarea Narciza Mincu a refuzat să comenteze situația, dar a confirmat desfacerea contractului de muncă pentru profesoara de matematică și a menționat că aceasta are drept de contestație, potrivit edupedu.ro.

×
Subiecte în articol: profesoara matematica azuga
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close