Antena 3 CNN Actualitate Locale Protest în stradă al angajaţilor Companiei Municipale Parcuri și Grădini București. Ce nemulţumiri au oamenii

Protest în stradă al angajaţilor Companiei Municipale Parcuri și Grădini București. Ce nemulţumiri au oamenii

Nou protest în stradă al angajaţilor de la ALPAB. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile în ultimele luni şi cer ca situaţia să se rezolve cât mai repede pentru că nu mai au din ce trăi.

Protest în stradă al angajaţilor Companiei Municipale Parcuri și Grădini București. Ce nemulţumiri au oamenii
Sursa foto: Antena 3
de Mara Maer    |    26 Apr 2022   •   12:29

Zeci de angajaţi au protestat, astăzi, la sediul Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, semnalând faptul că în lipsa unor comenzi nu îşi vor mai putea încasa salariile.

Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A., este o societate care realizează servicii de întreținere și salubrizare spații verzi în parcurile din Capitală administrate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București(ALPAB), administrație aflată în subordinea Municipalității.

"S-au strâns la sediul companiei salariaţii companiei Parcuri şi Grădini, având în vedere că se tergivesează negocierile contractului colectiv de muncă. Acesta ar expira la finalul lunii mai. Am încercat să facem cinci întâlniri. Până la acest moment, comisia de negociere nu a fost nominalizată, deşi ea a fost stabilită prin hotărârea consiliului de administraţie din 07.04. Dacă expiră termenul de valabilitate al contractului colectiv de muncă, salariaţii rămân fără protecţie socială şi, mai mult decât atât, în momentul în care ar urma să fie desfiinţată compania, rămân şi fără salarii compensatorii. 

Administratorul Parcurilor şi Grădinilor din Municipiul Bucureşti este în Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement. Ei ar trebui să emită comenzi către compania municipală Parcuri şi Grădini, compania fiind un prestator de servicii, în lipsa unor contracte sau a unor comenzi de prestări servicii, ea nu poate să presteze activitiate, fapt pentru care la momentul acesta se poate vedea dezastrul din parcuri şi grădini", a spus doamna Moldovan, în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close