Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă în Râmnicu Sărat, după ce un taximetrist a murit pentru că ambulanța a ajuns cu întârziere

Revoltă în Râmnicu Sărat, după ce un taximetrist a murit pentru că ambulanța a ajuns cu întârziere

Moartea unui taximetrist de 51 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, la care ambulanța a ajuns cu întârziere pentru că venea de la 40 de kilometri, a stârnit indignarea locuitorilor.

Revoltă în Râmnicu Sărat, după ce un taximetrist a murit pentru că ambulanța a ajuns cu întârziere
Sursa foto: Captură video
19 Mai 2020   •   23:37

Bărbatul, vechi taximetrist în bransă, a căzut ca și secerat luni, în jurul prânzului, în fața gării din oraș, imediat după ce a finalizat o cursă. Martorii au sunat la 112 și au încercat să-i acorde primul ajutor, însă în zadar. Ambulanța care a preluat cazul a ajuns de asemenea târziu, pentru că venea de la 40 de kilometri distanță, din municipiul Buzău.

Mai mult, colegii bărbatului spun că mașina de intervenție nu era dotată corespunzător și îi lipsea defibrilatorul, relatează Știri de Buzău.

Locuitorii spun că vina morală pentru moartea bărbatului este a autorităților care au decis transformarea spitalului din municipiu în unitate suport Covid, fără nicio consultare prealabilă.

'Această tragedie s-a întâmplat din cauza unei decizii aberante a Ministerului Sănătății care ne-a privat pe toți de spitalul Municipal. Suntem cu toții în situația în care nu avem unde să ne tratăm urgentele. În toată perioada asta am avut prieteni și cunoștințe care au avut nevoie să se trateze în regim de urgență și nu avut unde. Decizia însă s-a luat peste capul comunitatii, peste durerile și nevoile oricui', a scris Florin Ceparu, funcționar din Primăria Râmnicu Sărat, pe Facebook.

 

Subiecte în articol: Ramnicu Sarat
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close