Antena 3 CNN Actualitate Locale Sala Polivalentă din Cluj, transformată în spital de campanie. 350 de paturi pentru bolnavii de coronavirus

Sala Polivalentă din Cluj, transformată în spital de campanie. 350 de paturi pentru bolnavii de coronavirus

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se va transforma într-un spital de tratare a pacienților cu COVID-19. 350 de paturi vor fi amplasate în cel mai scurt timp pentru pacienții cu simptome ușoare și medii ale bolii.

Sala Polivalentă din Cluj, transformată în spital de campanie. 350 de paturi pentru bolnavii de coronavirus
26 Apr 2020   •   10:02

Spațiul va fi amenajat cu ajutorul studenților de la medicină, care s-au oferit voluntari. 

Totul va fi pregătit pentru un scenariu avansat al perioadei de pandemie. Asta în cazul în care locurile din spitalele care tratează pacienții cu coronavirus ar putea fi epuizate. 

Autoritățile și voluntarii au început deja amenajarea spațiului care ar putea fi finalizat până la sfârșitul acestei săptămâni. Amenajarea spitalul de campanie se va întinde pe toată suprafața de joc a sălii, dar și în zonele laterale. 

Până la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit graficului prezentat de organizatori, ar trebui să fie echipată toată partea de echipare și dotare a spitalului de campania. Aceasta va consta în 350 de paturi echipate corespunzător, aproximativ 60 de cadre medicale fiind posibil să își desfășoare activitatea în cadrul spitalului. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close