Antena 3 CNN Actualitate Locale Scene şocante în comuna buzoiană Colţi! Primarul filmat când batjocoreşte cadavrul unui urs - VIDEO

Scene şocante în comuna buzoiană Colţi! Primarul filmat când batjocoreşte cadavrul unui urs - VIDEO

Scene şocante în comuna buzoiană Colţi! Primarul filmat când batjocoreşte cadavrul unui urs - VIDEO
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Apr 2019   •   09:14

UPDATE - Poziția Animal Society:

1. Să-ți faci casa în bârlogul ursului și apoi să te superi că îți fură ursul din casă este fundamental greșit. Chiar dacă așezările respective există de niște sute de ani, acolo este o pădure, iar pădurea este prin definiție casa ursului. Ministerul Mediului ar trebui să protejeze MEDIUL, nu oamenii din mediu, iar mediul nu se protejează prin omorârea mediului. Deci atitudinea firească a autorităților ar fi fost o măsurie de prevenție și protecție a ambelor tabere. Eventual delimitarea așezării umane de pădure cu un gard. Ni se pare absurd și greșit să permiți construirea de case în pădure și apoi să "protejezi" acea pădure împușcând tot ce mișună prin ea, doamna ministru Gavrilescu.

2. Tratamentul pe care l-au aplicat oamenii din Buzău ursului ucis ar trebui să se încadreze la rele tratamente aplicate animalelor. Chiar dacă animalul e mort, mesajul pe care acești așa-ziși adulți îl transmit compatrioților și mai ales copiilor este foarte nociv și periculos. Ca să v-o spunem în cuvintele psihologului asociației noastre, dr. Victor Chitic: ”Ceea ce fac acei oameni cu cadavrul indică lipsă de respect pentru animale inclusiv când acestea sunt vii. Expunerea publică a unor asemenea comportamente întărește atitudini similare la alți adulți și le poate dezvolta la copii și adolescenți.”

Cerem Ministerul Mediului să protejeze cu adevărat mediul și tuturor românilor să trateze formele de viață cu care împărțim această planetă cu respectul pe care toți îl merităm.

 

Scene şocante în comuna buzoiană Colţi! Primarul şi mai mulţi localnici au fost filmaţi în momentul în care batjocoresc cadavrul unei ursoaice care abia fusese împuşcată.

Edilul stropeşte cu bere leşul animalului, de 400 de kilograme, a cărui sacrificare fusese autorizată, după ce terorizase mai mult timp localitatea. Cazul este anchetat acum de Ministerul Mediului.

Cei implicaţi că ar putea răspunde penal pentru fapta lor.

Ursoaica a omorât şapte oi, trei miei și cinci porci numai în ultima lună. Autorizația de vânătoare pentru sacrificarea ursoaicei a fost emisă pe 7 aprilie, după patru ani de când a început să atace gospodăriile şi să mănânce animalele. În fruntea echipei de vânători s-a aflat chiar primarul comunei.

Vânatorii au pândit animalul două săptămâni până au reușit să îl împuște. De felul în care fost sacrificat, însă, vor da socoteală, în faţa ministrului şi responsabilii judeţeni din Agenţia de Mediu şi din Garda de Mediu.

×
Subiecte în articol: Buzau cadavru urs localnici impuscat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close