Antena 3 CNN Actualitate Locale Se iau măsuri urgente în Vâlcea! Mai mulți oameni au fost evacuați din cauza unei alunecări de teren

Se iau măsuri urgente în Vâlcea! Mai mulți oameni au fost evacuați din cauza unei alunecări de teren

Se iau măsuri urgente în Vâlcea! Mai mulți oameni au fost evacuați din cauza unei alunecări de teren
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
07 Iun 2017   •   19:11

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a solicitat miercuri preşedintelui CJSU dispunerea unor măsuri urgente care trebuie adoptate la nivel local , în contextul manifestării alunecărilor de teren în localitatea Alunu, zona 'Gropile' din judeţul Vâlcea, anunţă un comunicat de presă al IGSU. 

Potrivit sursei citate, s-a luat decizia evacuării preventive a persoanelor aflate în proximitatea ariei de manifestare din localitatea Alunu. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat din Ministerul Apelor şi Pădurilor, comanda IGSU, experţi în geologie şi fizica pământului, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acestui tip de risc s-au reunit miercuri în videoconferinţă la sediul IGSU, având în vedere avertizările hidro-meteorologice emise pentru perioada următoare şi care pot amplifica situaţia din zona respectivă. 

Totodată, prin grija autorităţilor locale, au fost stabilite spaţiile de cazare temporară pentru cele 13 persoane aflate în casele din proximitatea zonei de manifestare a alunecării de teren. 

În cadrul şedinţei, s-a adus în discuţie necesitatea devierii cursului râului Olteţ, măsură ce presupune alocarea fondurilor suplimentare de la rezervele de stat. Măsura va fi analizată în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocată la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Valcea alunecari de teren localitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close