Antena 3 CNN Actualitate Locale Şerpi de peste un metru, văzuţi de oamenii care merg în parcul Cişmigiu

Şerpi de peste un metru, văzuţi de oamenii care merg în parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu, odată perlă a promenadelor pentru bucureşteni, a ajuns acum ca o junglă urbană. Inclusiv şerpi găsesc oamenii care se mai încumetă să se plimbe pe aleile parcului din centrul capitalei. Asta dincolo de gropi, buruieni, şobolani şi ciori.

Şerpi de peste un metru, văzuţi de oamenii care merg în parcul Cişmigiu
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2022   •   17:11

Bucureştenii care ies la plimbare trebuie să fie atenţi la pâlcurile de iarbă din Cişmigiu. Dincolo de şobolani şi căpuşe, au început să apară şi şerpii. Deşi neveninoşi, întâlnirea cu reptilele nu e deloc plăcută, spun oamenii.

Specialiștii spun că există căi prin care șerpii pot fi alungați din parcuri.

"Autoritatile ar putea sa intervina si sa creeze un mediu in care astfel de animale sa nu si gaseasca neaparat conditiile favorabile. Exista si masuri administrative care pot duce la diminuarea atractivitatii mediului pentru astfel de animale, asa cum se intampla pentru alti daunatori si vectori pentru anumite boli infectioase, asa cum e vorba de capuse si de tantari, deci cred ca masurile administrative pot sa includa pana la urma si astfel de animale.", spune veterinarul Dan Lescai.

Potrivit specialiștilor șarpele cel de apă nu este veninos și de obicei se sperie de oameni. Aceste vietăți sunt complet inofensive, însă trebuie să știți că sunt protejate prin lege.

Șerpii de apă fac parte din categoria speciilor pe cale de dispariție, iar dacă încercați să îi prindeți, să îi capturați ori să îi ucideți vă puteți alege cu o amendă între 30 și 60 de mii de lei sau o pedeapsă cu până la an de închisoare.

×
Subiecte în articol: Parcul Cişmigiu București serpi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close