Antena 3 CNN Actualitate Locale Un şofer din Alba a scăpat de amendă, după ce instanţa a găsit o eroare în procesul verbal

Un şofer din Alba a scăpat de amendă, după ce instanţa a găsit o eroare în procesul verbal

Un șofer din Alba, care ar fi încălcat viteza legală, a scăpat basma curată după ce instanța a dezvăluit greșeala unui poliţist.

Un şofer din Alba a scăpat de amendă, după ce instanţa a găsit o eroare în procesul verbal
Sursa foto: Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   21:17

Totul a început în urma unui control în trafic, acolo unde în șofer din Alba a fost amendat după ce a fost surprins de radar cu 96 de kilometri la oră, pe un drum cu o limită de 50 de kilometri la oră, în localitatea Sântimbru.

Şoferul a primit atunci o amendă de 1305 de lei și 6 puncte de penalizare, sancțiune pe care a decis să o conteste în instanţă. 

"În cuprinsul actului de sancţionare, s-a reţinut că, în data de 13.09.2023, ora 11:08, pe DN 1, km 387+800 m, Sântimbru petentul a condus autoturismul marca Mercedes E200 CDI cu număr de înmatriculare cu viteza de 96 de km/h, limită 50, au notat magistrații în motivarea instanței", notează alba24.ro. 

În data de 21 martie 2024, magistrații Judecătoriei Blaj au analizat procesul verbal și imaginile de pe radar și au descoperit o greșeală din partea polițistului.

Mai exact, judecătorii au sesizat că numărul de înmatriculare completat de agent în procesul verbal nu aparținea autoturismului condus de șoferul amendat.

"Deși pare o eroare minoră, reţinerea unui alt număr de înmatriculare în cuprinsul procesului verbal determină reţinerea unei fapte contravenţionale care nu a avut loc iar procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei nu se completează cu alte probe, acesta făcând dovada prin el însuşi", au notat magistrații.

Drept urmare procesul verbal și implicit sancțiunea dată șoferului au fost anulate.  Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

×
Subiecte în articol: amendă şoferi Poliţia Rutieră
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close