Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânăr din Tulcea, prins cu un peşte rar în portbagaj, ale cărui icre se vând cu sute de lei

Tânăr din Tulcea, prins cu un peşte rar în portbagaj, ale cărui icre se vând cu sute de lei

Un tânăr din Tulcea a fost prins de poliţiştii de frontieră cu un peşte rar în portbagaj, ale cărui icre se vând cu sute de lei pentru o sută de grame. Peştele, care era încă viu, a fost salvat şi aruncat în apele din Delta Dunării.

Tânăr din Tulcea, prins cu un peşte rar în portbagaj, ale cărui icre se vând cu sute de lei
Sursa foto: Poliția de Frontieră
de Ştefan Petrică    |    04 Apr 2023   •   12:39

Polițiștii de frontieră din Tulcea au oprit pentru control, pe DJ22C, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 38 de ani.

La verificarea portbagajului au avut însă parte de o surpriză de proporţii: un sturion viu, de dimensiuni mici, din specia păstrugă, cu greutatea de 4 kilograme!

Pe piaţă, icrele de păstrugă se vând cu aproximativ 500 de lei pentru o sută de grame, în timp ce sturionul are o valoare de aproximativ 70-100 de lei pe kilogram.

Aproape toate speciile de sturion sunt în pericol dispariție din cauza unei combinații de distrugere a habitatului, pescuit excesiv și poluare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește șiZeci de oameni s-au adunat pe malul râului Bârzava, după ce trei tineri au prins cu mâinile goale un "monstru" de câteva zeci de kilograme

Sturionul salvat din portbagajul maşinii conduse de tânărul din Tulcea a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură şi a polițiștilor de frontieră.

Se fac cercetări pentru deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați în România din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close