Antena 3 CNN Actualitate Locale Trotinetele electrice, pericol în trafic. Ce reguli trebuie respectate

Trotinetele electrice, pericol în trafic. Ce reguli trebuie respectate

Trotinetele electrice au devenit un real pericol în trafic. Deși sunt la modă și prietenoase cu mediul sunt implicate frecvent în accidente rutiere, fie din atenție, fie din nerespectarea regulilor de circulație.

Trotinetele electrice, pericol în trafic. Ce reguli trebuie respectate
de Claudia Popovici    |    04 Iul 2021   •   18:34

Acum câteva zile au fost surprinse în Capitală imagini cu bărbat aflat în pe o trotinetă electrică care a venit cu viteză și a izbit violent o persoană care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni.

În urma impactului victimă s-a prăbușit pe asfalt. Individul de pe trotinetă s-a interesat puțin de starea sa, apoi și-a văzut de drum. Asemenea accidente sunt tot mai frecvente în ultima vreme.

„Este practic, te încadrezi foarte frumos, nu îți trebuie spațiu și el la îndemână, oricum în orice loc", spune un tânăr proprietar al unei trotinete electrice.

„Pentru mine trotineta este un mijloc mai bun decât o bicicletă, este ceva accesibil, dar nu toată lumea ar trebui să o aibă”, a mai spus cineva.

De pericolul trotinetelor electrice se plâng atât pietonii cât și șoferii

„Sunt pericol foarte mare, trebuie să ne ferim, să fim atenți la mașini și la ei. Ne încurcă traficul, posibil să cadă în fața mașinii", spune un şofer.

„Nu respectă nicio regulă de circulație, indiferent pe trecerea de pietoni sau pe străzi lăturalnice ei nu au treabă. Să meargă e cât se poate de repede", mai spune un şofer.

Viteza maximă admisă pentru circulația trotinetelor electrice este de 50 de km pe oră. Cu toate acestea unii se aventurează cu viteză mult mai mare și fără echipamente de protecție.

Ce reguli trebuie respectate

Conducătorul trotinetei electrice trebuie să aibă vârsta de cel puțin14 ani. Trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizante fluorescente. Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de trotinete electrice", spune Andreea Rădoi, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

Un proiect de lege care ar interzice circulația trotinetelor electrice pe trotuar este de multe vreme blocat în birocrație.

 

×
Subiecte în articol: trotinete electrice trafic
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close