Antena 3 CNN Actualitate Locale Urină și fecale deversate între blocuri, într-un pârâu care se varsă în Lacul Morii

Urină și fecale deversate între blocuri, într-un pârâu care se varsă în Lacul Morii

Consilierul general USR, Octavian Berceanu, a postat pe o rețea socială un filmuleț în care o vidanjă deversează urină și fecale într-un pârâu care se varsă în Lacul Morii.

Urină și fecale deversate între blocuri, într-un pârâu care se varsă în Lacul Morii
Sursa foto: youtube
21 Mai 2020   •   11:37

”Dragă Politia Romana, Ministerul Mediului, Direcție de Sănătate Publică București, cum e să verși 15 000 de litri de urină și fecale intre blocuri?
Materiile fecale din Cartierul Militari Residence și din alte dezvoltari imobiliare făcute fără canalizare curentă, în București, sau în imediata proximitate, ajung să ne umple plămânii.

Vidanja din filmare varsă materiile fecale nu mai departe de strada Macului, în canalul care face legătura cu canalul Arges, cel care delimiteaza Sectorul 6 de Județul Ilfov. Să nu vă imaginati că e prima oară, s-a întâmplat aproape zilnic doar că operațiunea era ascunsă de ochii noștri, cu deversare directă in Canalul Arges, adică un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii.

Mai la vale, la Semănătoarea, apa plină cu fecale este preluată din Dâmbovița și folosită zilnic pentru spălarea trotuarelor bucureștene. Aceeași sursă de apă e folosită pânâ la ieșirea din Bucuresti, inclusiv in celelalte sectoare pentru spălarea străzilor.

Odată ajunse pe asfaltul cald, zeama asta infectă este încălzită de razele soarelui, se transformă în agenți patogeni și germeni. În câteva ore, toți germenii posibili sunt ridicați în aer de trafic și trași adânc în piepturile bucureștenilor, în mod special de copiii cu înălțimi sub 140cm.

E ușor de înțeles de ce în România mor anual 26 000 de oameni din cauza poluării, majoritatea în București”, scrie Octavian Berceanu pe rețeaua socială. 

×
Subiecte în articol: vidanja lacul morii
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close