Antena 3 CNN Actualitate Locale Vladimir, copilul de 8 ani din Brașov, campion la șah. A obținut două medalii de aur

Vladimir, copilul de 8 ani din Brașov, campion la șah. A obținut două medalii de aur

Vladimir Sofronie, un copil de 8 ani din Braşov, este un geniu al şahului! De la 4 ani este câștigător în mai multe competiții sportive și părinții lui sunt foarte mândri de acesta. În ultimii doi ani, Vladimir a obţinut mai multe medalii la Campionatele Naționale de Șah.

Vladimir, copilul de 8 ani din Brașov, campion la șah. A obținut două medalii de aur
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    24 Aug 2021   •   08:58

Campion naţional la şah la categoria de vârstă 8 ani, Vladimir Sofronie din Braşov a învins mai mulţi sportivi adulţi în competiţiile la care a luat parte şi este o mare promisiune pentru şahul românesc.

”E multă presiune. Trebuie foarte multă pregătire”, a spus Vladimir.

”Chiar încercăm să îl ținem la calea de mijloc. Un rezultat deschide uși pentru alt rezultat, adică dacă nu era campion național nu ajungea aici”, a spus Claudia, mama lui Vladimir.

La 4 ani, băieţelul deja practica acest sport în mod organizat, la clubul părinţilor săi.

Vladimir s-a întors cîștigător din Grecia, unde s-a desfășurat Campionatul European de Șah și a obținut scorul de 8.5 puncte, cu 3 mai multe față de adversarul său de pe locul doi.

Vladimir moștenește pasiunea pentru șah de la tatăl său

”Vladimir Sofronie, micul șahist brașovean, care a adus cupa Uniunii Europene la șah U8 în orașul de sub Tâmpa, este fiul lui Iulian, polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Acesta, la rândul său, a fost desemnat, în anul 2001, campion național de seniori la șah clasic, iar, în anul 2020, campion național al Poliției Române, competiție desfășurată online.

Iulian își desfășoară activitatea în domeniul informaticii, la Serviciul de Comunicații și Informatică.

Gândirea logică și algoritmică, abilitățile cognitive sau perseverența colegului nostru sunt doar câteva aptitudini care, cu siguranță, i-au fost transmise micuțului campion.

Susținut necondiționat de către părinții săi, care îi sunt atât antrenori, cât și parteneri de șah, Vladimir reușește, la doar 8 ani, să câștige detașat medalia de aur la Campionatul Uniunii Europene de Șah Clasic U8, astfel ducând tradiția familiei mai departe.

Apreciem și susținem performanțele lui Vladimir și suntem mândri de faptul că tatăl său face parte din echipa noastră”, a transmis Poliția Română.

×
Subiecte în articol: Brașov campion la șah
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close