Antena 3 CNN Actualitate Locale Vremea a făcut prăpăd în judeţul Prahova! Un pod a fost luat de viitură, iar mii de oameni au rămas fără curent şi apă potabilă

Vremea a făcut prăpăd în judeţul Prahova! Un pod a fost luat de viitură, iar mii de oameni au rămas fără curent şi apă potabilă

Vremea severă a făcut ravagii în judeţul Prahova. Un pod din staţiunea Azuga a fost distrus de viitură, iar resturile s-au izbit de un alt pod, care riscă acum să se prăbuşească. Totodată, peste 3.500 de oameni din patru localităţi au rămas fără curent electric din cauza fenomenelor meteo extreme.

Vremea a făcut prăpăd în judeţul Prahova! Un pod a fost luat de viitură, iar mii de oameni au rămas fără curent şi apă potabilă
de Cristi Georgescu    |    31 Iul 2022   •   11:56

Fenomenele meteo extreme au făcute numeroase ravagii în judeţul Prahova.

"Un pod ce se afla la o distanţă de mai bine de un kilometru de pârtia din Azuga a fost practic smuls de către viitura puternică ce a venit în zona respectivă.

A fost purtat mai bine de un kilometru şi a fost izbit de un alt pod care riscă şi el acum să fie distrus, având în vedere greutatea pilonilor şi a tuburilor ce s-au desprins din prima construcţie (...) Sunt extrem de multe intervenţii ale reprezentanţilor din cadrul Departamentului pentru Stuaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" din judeţul Prahova

De asemenea, peste 3.600 de persoane sunt afectate de fenomenele meteo. Vorbim despre locatiăţile Breaza, Comarnic, Provița de Sus şi Proviţa de Jos. Azi-noapte, salvatorii au intervenit la trei inundaţii de carosbil, în Sinaia, Comarnic, dar şi în Azuga, unde mai mulţi arbori au fost doborâţi. Din fericire, nu s-au întregistrat victime", a transmis Cristi Georgescu, corespondent Antena 3.

Oraşele Sinaia, Buşteni şi Azuga au rămas fără apă potabilă din cauza ploilor torenţiale

Vremea extremă a provocat căderi de aluviuni de pe versanţi, care au înfundat captările de apă. Oamenii vor mai rămâne o perioadă fără apă, dacă ploile vor continua.

"Din cauza ploilor abundente a trebuit să oprim apa potabilă într-o mare parte a oraşului. S-a lucrat toată noaptea şi am reuşit să repunem în funcţiune cam trei sferturi din oraş. Nu avem probleme cu captările de adâncime, ci cu cele de suprafaţă. Ele au fost decolmatate, pentru că a venit foarte mult material în ele, nisip, aluvini. Au fost desfundate în momentul de faţă, dar apa este extrem de tulbure şi nu poate fi filtrată dacă va ploua cum a plouat şi azi-noapte. Nu vom putea da drumul celor două captări şi evident cartierele vor rămâne în continuare fără apă", a declarat Vlad Oprea, primar Sinaia, în exclusivitate la Antena 3.

Cod portocaliu de ploi torențiale şi vijelii în Prahova

13 localități din Prahova s-au aflat, în noapte de sâmbătă spre duminică, sub cod roșu de ploi torențiale

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare meteo.

Judeţul Prahova, sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Aversele torențiale vor acumula local 40…60 l/mp.

Avertizarea este valabilă până în data de 1 august, ora 03:00.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lista localităților din Prahova unde este oprită apa potabilă din cauza turbidității crescute și a întreruperilor de curent electric

SC Hidro Prahova a anunțat, duminică dimineață, că din cauza turbiditatii deosebit de ridicate, dar și a întreruperilor de curent electric, în mai multe localități va fi oprită furnizarea apei potabile. Pe lista localităților vizate de această măsură figurează Sinaia, Azuga, Bușteni, Comarnic, dar și Breaza, precum și comuna Poiana Câmpina, scriu jurnaliştii de la observatorulh.ro

"Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații că este nevoită să oprească distribuția apei potabile în orașele Breaza (cartierul Bobolia) și Comarnic (cartierul Podul Vadului), precum și în comuna Poiana Campina, astăzi 31 iulie 2022, începând cu ora 10.00, din cauza lipsei de curent la Stația de pompare care alimentează întreaga zonă, situație provocată de condițiile meteo nefavorabile din noaptea de 30/31 iulie 2022. Oprirea furnizării apei se va menține până la remedierea situației de către echipa de intervenții a societății Electrica", a precizat SC Hidro  Prahova.

Totodată, societatea HIDRO PRAHOVA SA  anunțat anunță oprirea distribuției apei potabile în orașele Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor și Platou Izvor), Bușteni (cartierele Zamora și Poiana Țapului) și Azuga, din cauza condițiilor meteo extreme înregistrate în noaptea de 30/31 iulie 2021, care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanți.

"Din cauza acestei situații ce ține exclusiv de condițiile meteo, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că este obligată să mențină sistarea apei potabile, începând de astăzi, 31 iulie 2022, ora 9.30, până la decolmatarea captărilor respective. Societatea HIDRO PRAHOVA SA își cere scuze consumatorilor pentru disconfortul creat. Reluarea furnizării apei potabile către utilizatorii HIDRO PRAHOVA vizați se va face în cel mai scurt timp posibil, în funcție și de evoluția condițiilor meteo, la parametrii de calitate corespunzători", a precizat SC Hidro Prahova.

×
Subiecte în articol: prahova viitura curent pod azuga ploi vijelii
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close