Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de elevi și profesori de la un colegiu din Timișoara au ajuns la spital, intoxicați! Cursurile au fost suspendate

Zeci de elevi și profesori de la un colegiu din Timișoara au ajuns la spital, intoxicați! Cursurile au fost suspendate

Peste 30 de copii și 12 profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au ajuns la spital, atât ieri cât și pe parcursul nopții trecute, cu simptome de intoxicație.

de Andreea Borboros    |    03 Apr 2024   •   12:40

Update 12:40. ”Din datele colectate de la instituțiile specializate, rezultă că, în cursul dimineții, s-au prezentat la serviciul de urgență încă 18 copii, față de cei 14 copii internați în cursul nopții.

Dintre copiii prezentați în serviciul de urgență în cursul dimineții, 8 au fost externați direct din serviciul de urgență, 10 sunt încă în investigații, urmând a se hotărî asupra spitalizării sau externării.

Dintre cei 14 minori internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Louis Țurcanu Timișoara" în cursul nopții, 2 sunt în procedură de externare. 

Toți copiii care au prezentat, până în acest moment, simptome, sunt stabilizați. 

Au fost informați directorii tuturor unităților de învățământ asupra situației, solicitându-li-se să notifice I.Ș.J. Timiș, în situația în care există elevi cu aceeași simptomatologie.

Suntem în contact permanent cu toate instituțiile spitalicești de pe raza municipiului Timișoara și vom reveni cu informații, pe măsură ce ne vor fi remise”, a declarat Aura Danielescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean.

Zeci de elevi și profesori, la spital cu simptome de intoxicație

Atât elevii cât și profesorii acuzau dureri abdominale, vărsături și scaune diareice. 

Doar noaptea trecută, la miezul nopții, nouă elevi au fost duși la spital, după ce au solicitat ambulanța. 

Potrivit reprezentanților Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timișoara, din cei nouă elevi, șapte au rămas internați, ceilalți doi rămânând în Camera de Urgență pentru îngrijiri. 

Ulterior, pe parcursul nopții, dar și în această dimineață, alte 12 persoane, atât elevi cât și profesori, au solicitate ambulanța, prezentând aceleași simptome. 

În acest moment, 15 copii sunt internați la Spitalul de Copii Louis Turcanu. 

Alți doi elevi și un profesor sunt internați la Spitalul Municipal. 

ISU Timiș a dispus deplasarea mai multor reprezentanți la locul intervenției pentru identificarea unei posibile surse. 

Mai mult decât atât, a fost contactată și conducerea instituției de învățământ, aceasta precizând că nu este cunoscută, în acest moment, sursa de intoxicare, având în vedere că școala nu are cantină, nu este racordată la gaze naturale și nu s-au făcut dezinfecții, dezinsecții sau deratizare.

Până când se va stabili cauza care a dus la intoxicarea elevilor și a profesorilor, s-a luat decizia suspendării cursurilor la Colegiul Loga din Timișoara.

S-a luat în calcul și varianta ca simptomele să fi apărut în urma consumului de apă din dozatoarele aflate în unitatea școlară, însă, din primele informații, se pare că nu toate persoanele care au ajuns la spital ar fi băut apă din acestea. 

Elevii au primit în acesta dimineață și un chestionar, prin intermediul diriginților, pe grupurile de WhatsApp, prin care se încearcă stabilirea cauzei intoxicației. 

”Au fost trimise mai multe echipe din cadrul DSP pe diverse domenii de specializare (Serviciul Control, Laborator, Toxicologie, Radiații), au fost prelevate probe de apă, atât de la rețea cât și de la dozatoarele de apă aflate în incinta unității.

A fost sistată utilizarea acestora până la obținerea rezultatelor.

Cercetările se află în desfășurare. Momentan se caută sursa de îmbolnăvire”, este reacția DSP Timiș. 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close