Antena 3 Actualitate Locuri de muncă pentru români. În ce domenii se fac angajări

Locuri de muncă pentru români. În ce domenii se fac angajări

de Cristina Tudorache    |    22 Iun 2020   •   22:25
Locuri de muncă pentru români. În ce domenii se fac angajări
Sursa foto: Hepta

O treime dintre companiile din România contină să facă angajări conform planurile de dinainte de pandemie. Angjatorii au păstrat același număr de locuri de muncă pentru care caută oameni. În ce domenii se fac angajări în această perioadă.

Unul din trei angajatori va recruta ca înainte de pandemie. Domeniile în care se vor înregistra cele mai multe joburi disponibile sunt vânzările și promăvările online (47% din totalul pozițiilor), dar se caută lucrători și pentru producție în mai toate industriile (circa 33%), a declarat Andreea Iancu, sales manager platformă de recrutare, pentru Antena 3.

Cum se desfășoară recrutarea pentru un loc de muncă în perioada panemiei

”Regulile în a-și face un CV bun nu s-au schimbat prea mult în această pandemie. Puțin lucrurile sunt diferite, poate din punct de vedere al interviurilor pentru că interviurile se pot desfășura și online. Și, bineînțeles, în cadrul intervirurilor față în față, pentru că atât angajatorul, cât și candidatul, trebuie să se pregătească pentru a îndeplini anumite măsuri de precauție.”, a mai spus specialistul în recrutări. 

Dezastru în piața muncii

Conform statisticilor anunțate luna trecută, aproape 1.000.000 de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate, potrivit Ministerului Muncii.

Aproape 580.000 de contracte de muncă au fost suspendate în perioada pandemiei, din care în industria prelucrătoare - 154.639, în comerţul cu amănuntul / repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 96.995, iar la hoteluri şi restaurante - 96.218.

Aproape 380.000 de contracte individuale de muncă au fost încetate, cele mai multe în comerţul cu amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 66.992 de contracte, în industria prelucrătoare - 65.706 și în construcţii 54.226.

Locuri de muncă pentru români. În ce domenii se fac angajări

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close