Antena 3 CNN Actualitate Lovitură devastatoare pentru DNA. Părinţii poliţistului Bogdan Gigină acuză tergiversarea anchetei

Lovitură devastatoare pentru DNA. Părinţii poliţistului Bogdan Gigină acuză tergiversarea anchetei

Lovitură devastatoare pentru DNA. Părinţii poliţistului Bogdan Gigină acuză tergiversarea anchetei
Sursa foto: Foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne, Romania
de S.T.    |    19 Ian 2018   •   10:17

Lovitură devastatoare pentru Direcţia Naţională Anticorupţie.

Părinţii poliţistului Bogdan Gigină, cel care a decedat când se afla în coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea, acuză tergiversarea anchetei.

Aceştia au depus plângere la Instanţa Supremă pentru că, după doi ani şi trei luni, procurorii nu au trimis dosarul în instanţă.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul.

Agentul de poliţie Bogdan Gigină avea 28 de ani.

La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Anchetatorii arată că poliţistul circula cu o viteză de 84 km/h, în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie.

Dinamica producerii accidentului şi lipsa unor manevre de frânare determină concluzia că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil (amenajările rutiere temporare) înainte de a intra în contact cu primul dintre acestea.

Procurorii mai susţin că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de funcţia sa şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigină.

Citiți și:
 
Doi ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Interviu zguduitor cu tatăl său: „Nu putem să fim în continuare batjocoriți. Așteptăm să se facă dreptate”
 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea coloana oficiala politist
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close