Antena 3 CNN Actualitate Doi ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Interviu zguduitor cu tatăl său: „Nu putem să fim în continuare batjocoriți. Așteptăm să se facă dreptate”

Doi ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Interviu zguduitor cu tatăl său: „Nu putem să fim în continuare batjocoriți. Așteptăm să se facă dreptate”

Doi ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină. Interviu zguduitor cu tatăl său: „Nu putem să fim în continuare batjocoriți. Așteptăm să se facă dreptate”
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    20 Oct 2017   •   21:16

A trecut doi ani de când poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit în timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficială lui Gabriel Oprea, perioadă în care familia a aşteptat găsirea unui responsabil.

„Familia și-l amintește cu drag. Venim și vorbim cu copilul nostru aproape în fiecare zi. A fost un om bun, blând și mereu zâmbitor”, a spus Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan Gigină, într-un interviu pentru Antena 3.

„Îmi aduc aminte când era copil, Bogdan mă întreba unde mă duc. La serviciu, sunt polițist. Zicea: tati, și eu mă fac polițist ca tine. Au trecut anii și Bogdan s-a făcut polițist, am fost coleg cu el. Îmi aduc aminte că era un copil care a iubit această meserie. O făcea cu credință, era bun, drept, cinstit.

Nu putem să fim în continuare batjocoriți și așteptăm să se facă dreptate. Avem credință că instituțiile statului își vor face datoria. Copilul meu a fost forțat să lucreze peste program. Am primit reproșuri că s-a dus pentru bani, dar la vremea aceea nu se plătea niciun ban”, a mai spus tatăl îndurerat.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul.

Agentul de poliţie Bogdan Gigină avea 28 de ani.

La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Anchetatorii arată că poliţistul circula cu o viteză de 84 km/h, în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie.

Dinamica producerii accidentului şi lipsa unor manevre de frânare determină concluzia că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil (amenajările rutiere temporare) înainte de a intra în contact cu primul dintre acestea.

Procurorii mai susţin că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de funcţia sa şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigină.

Fostul procuror general al României Ilie Botoş s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Pe 6 octombrie, la DNA s-a prezentat şi fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

„Am dat o declaraţie în legătură cu tragicul accident în care a murit poliţistul Gigină. Am spus adevărul. Adevărul este că sunt nevinovat, că eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi, care nu erau semnalizate corect, nu erau semaforizate. Nu m-au trimis în judecată. M-am prezentat la Parchet şi am dat o declaraţie. E prima oară când am făcut declaraţii”, a spus Oprea.

Pe 7 decembrie 2016, Gabriel Oprea, Petre Mazilu - administratorul firmei General MPM Impex SRL şi Adrian Corcodel - şeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină au fost puşi sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă.

Citiți și:

Reacția mamei lui Bogdan Gigină, după ce Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat: „Nevinovat, domnule Oprea, este copilul meu care a murit într-o baltă de sânge”

Adevărații vinovați pentru moartea polițistului Gigină

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close