Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru români! Locuințele s-ar putea scumpi cu 50%

Lovitură pentru români! Locuințele s-ar putea scumpi cu 50%

Programul ”Noua casă” ar putea aduce scumpiri enorme pe piața rezidențială, avertizează analiștii. Guvernul vrea să implementeze un nou program prin care tinerii își pot cumpăra locuințe, însă conform economiștilor acest lucru va aduce scumpiri de până la 50% la locuințe.

Lovitură pentru români! Locuințele s-ar putea scumpi cu 50%
Sursa foto: Pixabay
12 Iul 2020   •   17:20

Noua variantă a programului urmează să fie aprobată în ședința de guvern de săptămâna viitoare. Criticii spun însă că ”Noua Casă” avantajează băncile care vor încasa garanții mai mari. Suma poate ajunge la maximum 80% din împrumut dacă cel care are creditul nu îl mai poate plăti.

Gina Vacariu a explicat duminică la Antena 3 toate procedurile.

Sunt analiști care spun că modificarea programului ”Prima Casă” va crește și prețurile. Între 25 și 50% sunt estimările, ceea ce înseamnă că un apartament care costă acum 60.000-65.000 de euro poate ajunge să coste 90.000 de euro! O diferență foarte mare.

Cum a modificat Guvernul programul ”Prima Casă”

Programul ”Noua Casă”, locuințe mai scumpe

Noul program se va numi ”Noua casă” în loc de ”Prima Casă”, va fi cu un avans de 5% fără limitări de venit iar dobânda va fi formată din robor + marja băncii care va fi fixă de 2,5%. Pentru a putea lua un astfel de credit nu trebuie să aveți în proprietate o locuință mai mare de 50 de metri pătrați.

Ce credite vom putea lua prin programul ”Noua Casă”

Dacă va cumpărați o locuință nouă veți putea să luați un credit maximum de 140.000 de euro, dacă vă cumpărați o locuință veche de cinci ani veți putea să accesați un credit de maximum 70.000 de euro însă dacă construcția este din anii '80 suma maximă este de 60.000 de euro!

×
Subiecte în articol: prima casa noua casa
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close