Antena 3 CNN Actualitate CNATDCU, organismul de validare a titlurilor universitare, îl scapă de plagiat pe medicul Lucian Eva pe motiv că "a mai fost sancționat odată"

CNATDCU, organismul de validare a titlurilor universitare, îl scapă de plagiat pe medicul Lucian Eva pe motiv că "a mai fost sancționat odată"

Medicul Lucian Eva, fratele procurorului penal Emilian Eva și managerul Spitalului Clinic de Urgenţe "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași, poate rămâne doctor în medicină, deși a plagiat!

CNATDCU, organismul de validare a titlurilor universitare, îl scapă de plagiat pe medicul Lucian Eva pe motiv că "a mai fost sancționat odată"
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   17:18

Grupul de Investigații Politice: Lucian Eva rămâne doctor în medicină, deși a plagiat

Cazul este semnalat de Grupul de Investigații Politice. Acesta notează că, după o primă decizie în decembrie 2020, în care a constatat plagiatul, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), a admis, în martie, contestația înaintată de Lucian Eva (foto) față de retragerea titlului academic de doctor.

"După tragi-comica decizie în cazul plagiatului lui Kovesi („a plagiat doar câteva zeci de pagini, nu-i problemă”), CNATDCU se face încă o dată de râs.

Instituția care ar trebui să asigure credibilitatea academică în România a revenit, pe motive procedurale, asupra deciziei de a-i retrage titlul de doctor în medicină lui Lucian Eva, fratele procurorului penal Emilian Eva.

Pe 31 decembrie 2020, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în unanimitate, să-i retragă titlului de doctor în medicină lui Lucian Eva.

Grupul de Investigații Politice: Prima decizie CNATDCU spune că Lucian Eva a comis un "plagiat sever"

Profesorii universitari care au analizat teza de doctorat a lui Lucian Eva au constatat că acesta a comis un plagiat sever, complex și repetitiv.

Pe baza acestei analize, CNATDCU a decis că Lucian Eva a plagiat teza de doctorat  pe care a susținut-o la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Lucian Eva e directorul Spitalului de Neurochirurgie din Iași și fratele procurorului Emilian Eva, condamnat pentru mită. Lucian Eva a contestat decizia de retragere a titlului de doctor și, în 9 martie 2021, CNATDCU i-a admis contestația.

Motivul admiterii contestației nu este că Eva nu și-ar fi plagiat teza de doctorat. Motivul este unul procedural.

Teza mai fusese analizată anterior de Consiliul Național de Etică (predecesorul CNATDCU) care decisese în 2013 să-l sancționeze pe Lucian Eva doar cu un „avertisment scris”. (În 2013, procurorul Emilian Eva, fratele lui Lucian Eva, nu era încă un infractor dovedit, ci un simbol al „luptei anticorupție”).

Grupul de Investigații Politice: CNATDCU decide martie că Lucian Eva a fost deja sacncționat și poate rămâne cu titlul de doctor

Același CNATDCU care la sfârșitul lui decembrie 2020 decidea în unanimitate să-i retragă titlul de doctor lui Lucian Eva, a hotărât în martie 2021, cu 19 voturi „pentru” din 21, să admită contestația lui Eva, pe motivul procedural că nu i se mai poate aplica o nouă sancțiune după cea aplicată în 2013.

Lașitatea și incompetența își dau mâna la  Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – CNATDCU.

Rapoartele și deciziile CNATDCU în cazurile Kovesi și Eva pot fi citite aici", precizează Grupul de Investigații Politice.

După tragi-comica decizie în cazul plagiatului lui Kovesi („a plagiat doar câteva zeci de pagini, nu-i problemă”),...

Publicată de Grupul de Investigatii Politice pe Miercuri, 24 martie 2021

×
Subiecte în articol: Lucian Eva plagiat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close