Antena 3 CNN Actualitate Directorul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a plagiat referatul unei eleve de clasa a IX-a

Directorul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a plagiat referatul unei eleve de clasa a IX-a

Directorul Spitalului de Neurochirurgie din Iași nu cunoaște termeni medicali anatomici - este concluzia năucitoare din raportul specialiștilor, în cazul de plagiat al lui Lucian Eva, frate al  procurorului Emilian Eva, condamnat pentru corupție. Medicul a tradus, practic cuvânt cu cuvânt, zeci de pagini din cărti de specialitate, fără a cita corespunzator. 

Directorul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a plagiat referatul unei eleve de clasa a IX-a
de Georgiana Murgilă    |    21 Ian 2021   •   12:00

Mai multi profesori universitari au analizat teza de doctorat a lui Lucian Eva, fratele procurorului Emilian Eva și au ajuns la concluzia că medicul a tradus, practic cuvânt cu cuvânt, zeci de pagini din cărți de specialitate, fără a cita corespunzător sau fără a cita deloc. 

De asemenea, a folosit, fără să citeze, surse de pe internet, inclusiv referatul Scheletul mamiferelor, publicat de o elevă de clasa a IX-a! Și imaginile tezei au fost preluate necorespunzător, fără citare sau acord de relicențiere. Ele au fost preluate identic, fără adaptare, singurele modificări constatate fiind traducerea legendei cu mutarea ei în partea opusă și minime modificări ale dimensiunilor imaginilor. 

În teza sa ‘’Tratamentul chirurgical in leziuni degenerative ale coloanei cervicale – Hernia de disc cervicala’’, Lucian Eva a tradus de multe ori greșit anumiți termeni, modificându-le complet semnificația medicală. 

Lucian Eva a rămas fără titlul de doctor în medicină la finalul anului 2020.

 

Titlul tezei de doctorat este ‘’Tratamentul chirurgical in leziuni degenerative ale coloanei cervicale – Hernia de disc cervicala’’. Raportul de evaluare realizat de experții Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) poate fi citit aici.

 

×
Subiecte în articol: Lucian Eva Iași plagiat
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close