Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la Centura Capitalei prevăzute în acest an stau pe loc

Lucrările la Centura Capitalei prevăzute în acest an stau pe loc

Lucrările la Centura Capitalei prevăzute în acest an stau pe loc
de M.T.    |    20 Aug 2013   •   10:01

22 de milioane de euro a alocat CNADNR anul acesta pentru Centura Capitalei, dar lucrările bat pasul pe loc. Nici nu e de mirare, din moment ce muncitorii, în loc să tragă tare pentru a termina lucrarea la timp, îşi fac siesta pe şantier. Asta în timp ce şoferii îşi pierd răbdarea în cozi kilometrice.

Somnul a dat târcoale muncitorilor de pe şantierul de sub Autostrada Bucureşti-Piteşti, pe centura Capitalei. Starea de veghe a fost deranjată doar de prezenţa camerei de luat vederi a echipei de la Antena 3.

În dreptul localităţii Chiajna, câţiva muncitori se luptă cu un picamer, o roabă şi o lopată. Principalul lor scop: să decoperteze asfaltul existent.

Lucrările fac parte din proiectul de lărgire la patru benzi a centurii de nord a Capitalei. Pe cei 9 kilometri, de la Autostrada Bucureşti-Piteşti la Drumul Naţional 7, lucrările au început în luna aprilie. Şi după aproape patru luni, abia au ajuns la 3,5%.

Pentru aceste lucrări, Compania de Drumuri investeşte anul acesta 17 milioane de euro. Pe celălalt tronson aflat în lucru anul acesta, de la DN 2, în zona Voluntari, la Autostrada Soarelui, lucrările nici măcar nu au început. Iar traficul este un coşmar pentru şoferi.

Pentru aceşti 11 kilometri, oficialii au alocat anul acesta 5 milioane de euro. Angajaţii CNADNR estimează că lucrările vor începe la toamnă. În prezent, economia pierde zilnic sute de mii de euro din cauza timpului pe care-l petrec pe centură camioanele care transportă mărfuri.

Pentru realizarea celor două tronsoane de 20 de kilometri, oficialii de la drumuri vor investi 85 de milioane de euro. Centura Capitalei are 72 de kilometri şi doar 20 sunt acum modernizaţi. Zilnic, pe aici trec 144.000 de vehicule.

×
Subiecte în articol: centura capitalei CNADNR
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close