Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea. Cazul "Floricel" - prilej de demagogie pentru politicieni putred de bogaţi (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. Cazul "Floricel" - prilej de demagogie pentru politicieni putred de bogaţi (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. Cazul "Floricel" - prilej de demagogie pentru politicieni putred de bogaţi (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Badea
03 Mar 2009   •   23:46

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.


Unul dintre cazurile dezbătute de Mircea Badea în ediţia de marţi a emisiunii a fost cel al subofiţerului MAPN, arestat pentru spionaj. Mai exact, despre demagogia politicienilor care au dezbătut cazul la diferite posturi de televiziune.

"Mediatizarea excesivă, lamentaţia pretins jurnalistică pe marginea acestui caz, au facilitat astăzi multă demagogie din partea unor politicieni. Toţi, putred de bogaţi. Mă uitam la ei la televizor, cum veneau ei putred de bogaţi şi ne spuneau: Domne, ce-a făcut Floricel! (...) Îi vedeam pe toţi graşii ăştia, pe toţi puhavii aştia, pe toţi rozaliii ăştia la televizor cum defilau. Aveau acum prilejul perfect să mimeze patriotismul aprins şi înflăcărat: Nu mă interesează că Floricel avea dificultăţi financiare! Nu există niciun motiv care să justifice vreodată trădarea de patrie! Deci se impregnau de iubirea pentru ţărişoară, erau ultragiaţi de nemernicia, de nimicnicia comportamentului lui Floricel, care pentru câţiva arginţi a trădat ŢARA!, pe care ei n-ar trăda-o niciodată. Mă uitam la ei. Zic: Băi graşilor, băi nenorociţilor, păi voi trădaţi ţara asta în fiecare zi!", susţine Mircea Badea.





Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close