Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea: Dumnezeu nu dă cu parul ci cu cutremurul (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: Dumnezeu nu dă cu parul ci cu cutremurul (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: Dumnezeu nu dă cu parul ci cu cutremurul (VIDEO)
22 Ian 2010   •   23:44

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.






Mircea Badea a vorbit vineri seară, în cadrul emisiunii În gura presei, despre Dumnezeu. Prezentatorul show-ului televizat a spus că Dumnezeu este invocat o dată la două secunde ?drept argument pentru orice?. El a amintit apoi de seismul din Haiti, realizând o legătură între devastatorul cutremur şi invocarea divinităţii.

?Să vorbim astăzi despre Dumnezeu, nu trebuie să vă luaţi poziţia de degete încrucişate, pentru că nu va fi o blasfemie. Dumnezeu intervine foarte des în discuţiile noastre, e un lucru comun, dacă Dumnezeu ar fi vedetă ar fi pe primele locuri în topuri pentru că intervine în discuţii lejere, este invocat o dată la două secunde drept argument pentru orice, mai recent este invocat din cauza cutremurului din Haiti, pentru că pare că eşti un om fără Dumnezeu dacă nu vorbeşti despre situaţia din Haiti invocându-l?, a declarat Mircea Badea.

?[...] Dumnezeu nu numai că există şi e activ, dar el nu dă cu parul, ci cu cutremurul, a ras Haiti. Este extrem de amuzant la nivel logic, [...] în Haiti e clar că a lovit Dumnezeu sau s-a mâniat, clar i-a nenorocit pe ăia pe toţi. Şi substextul este: luaţi aminte, vezi, Dumnezeu există şi când dă nu dă cu parul ci cu cutremurul. [...] Poate Dumnezeu a lovit cu Hitler, poate Stalin a fost unealta lui Dumnezeu. Adică de ce trebuie să lovească doar prin dezastre naturale??, a mai spus prezentatorul emisiunii În gura presei.




Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close