Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea. La noi, cei care au francize nu se impun, se românizează (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. La noi, cei care au francize nu se impun, se românizează (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. La noi, cei care au francize nu se impun, se românizează (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Badea
19 Mai 2009   •   23:59

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.

Plecând de la o afirmaţie a premierului Emil Boc, privind aplicarea unor impozite pe sistem italienesc, Mircea Badea le-a transmis telespectatorilor punctul său de vedere în legătură cu felul în care se petrec lucrurile atunci când se încearcă importarea oricăror acţiuni de acest fel.

Realizatorul emisiunii În gura presei este de părere că majoritatea tentativelor de acest gen sfârşesc prin a fi "românizate", lucru care implică, în mod automat, şi eşecul iniţiativei respective.

"Eu n-am văzut în România, în cei 35 de ani ai mei, nici măcar o dată o măsură, o direcţie, o lege, o iniţiativă, o manevră, o acţiune preluată din afară care să fie preluată şi aplicată corect. Am mai spus-o, mă repet: noi suntem în ţara unde toţi ăştia care au franciză pe planetă, când ajung în România nu-şi impun franciza, ci se românizează instantaneu. (...) Orice model ar exista pe planeta asta, funcţional, viabil care şi-a demonstrat eficienţa, funcţionalitatea în mulţi ani de zile, odată ajunşi în România nu se impune, se românizează. (...) La noi, ăla de face autostrăzi peste tot pe planetă, Bechtel, în România nu face!", susţine Mircea Badea.






Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close