Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea: Nouă o să aibă cine să ne dea pensie? (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: Nouă o să aibă cine să ne dea pensie? (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea:  Nouă o să aibă cine să ne dea pensie? (VIDEO)
16 Mai 2010   •   23:47

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.




Mircea Badea a vorbit duminică despre mamele din România care se pregătesc de protest. Acestea sunt revoltate că guvernul va reduce cu 25 % indemnizaţia pentru creşterea copilului şi îşi vor striga luni supărarea la Ministerul Muncii. Vor veni la protest cu bebeluşi în cărucioare, pamperşi şi banderole negre, în semn de doliu pentru "înmormântarea" pe care o pregătesc guvernanţii.

?Dacă în România ar exista statul, ar trebui să fie o chestie mai largă decât o treabă conjuncturală. Adică azi vrem să dăm bani pentru copii, mâine nu mai vrem. Astea ar trebui să fie pe bază de strategie. Ne interesează să avem un viitor. Nouă o să aibă cine să ne dea pensie? Dacă rămânem singurii români, cine ne mai dă pensie? Statul ar trebui să se gândească aşa: dacă vrem să avem un viitor, să avem copii, deci stimulăm maternitatea sau nu. O să ajungem 15 milioane de români...?






Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close