Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea. Uitaţi copii, aşa arată iarba, dar trebuie să o priviţi de la distanţă (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. Uitaţi copii, aşa arată iarba, dar trebuie să o priviţi de la distanţă (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. Uitaţi copii, aşa arată iarba, dar trebuie să o priviţi de la distanţă (VIDEO)
28 Iul 2009   •   23:51

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.


Mircea Badea a vorbit marţi despre o hotărâre a consiliului primăriei Capitalei în urma căreia oamenii vor avea acces pe spaţiul verde din parcuri doar într-un anumit perimetru. De asemenea, potrivit hotărârii, alergatul sau orice activitate care implică mai mult de cinci persoane este strict interzisă.

?Autorităţilor nu le plac grupurile, le plac individualităţile. (...) Nu există oraş din Europa unde să existe restricţia aceasta, să nu calci pe iarbă. E ceva normal ca omul să calce pe iarbă când se duce în parc. Omul modern trăieşte printre betoane şi sticlă. Genetic, omul nu este făcut să trăiască în mediul artificial, să calce pe asfalt, şi atunci se duce în parc unde se bucură de o bucăţică de natură.(...) Puteţi călca pe iarbă, dar numai de aici până acolo. Iarba aia este de expoziţie, e un fel de grădină botanică. Adică, uitaţi copii: aşa arată iarba, dar trebuie să o priviţi de la distanţă. Aici însă aveţi voie să o călcaţi?, a spus Mircea Badea.





Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close