Antena 3 CNN Actualitate MAE: Nu există români printre victimele de la Manchester Arena

MAE: Nu există români printre victimele de la Manchester Arena

MAE: Nu există români printre victimele de la Manchester Arena
23 Mai 2017   •   08:27

Ministerul Afacerilor Externe transmite că verifică în continuare dacă există români printre victimele exploziei produse pe Manchester Arena. Din informațiile de până acum, nu există români printre cei care au fost răniți în deflagrație.

"Este o anchetă care se desfășoară într-o manieră anevoiasă. Rămân valabile numerele de telefon la care rudele românilor din zona Manchester pot suna. Pe măsură ce vor apărea noi concluzii vi le vom comunica'', a declarat, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al MAE Paul Ciocoiu.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie explozia produsă luni seara, la un concert în Manchester soldat cu aproximativ 20 de morţi, iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă solidaritatea cu poporul britanic, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii privind circumstanţele producerii incidentului, precum şi date cu privire la naţionalitatea victimelor.

Ancheta autorităţilor britanice cu privire la acest incident este în desfăşurare.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează cazul şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; ; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă "profundul regret şi condoleanţe pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti şi întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, în urma puternicei explozii care a avut loc luni la Manchester", precizează MAE.

"În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic", conform comunicatului ministerului român de Externe.

O explozie s-a produs luni seara la Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande. Un bilanţ al poliţiei a arătat că incidentul s-a soldat cu 19 morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Poliţia britanică a anunţat că tratează incidentul ca pe un atac terorist iar Guvernul Regatului Unit, condus de premierul Theresa May, se va reuni de urgenţă marţi la ora locală 9.00, în contextul acestui incident.

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Manchester Arena
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close