Antena 3 CNN Actualitate MAE: Un al doilea român a murit în urma luării de ostatici din Algeria

MAE: Un al doilea român a murit în urma luării de ostatici din Algeria

MAE: Un al doilea român a murit în urma luării de ostatici din Algeria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Ian 2013   •   15:52

Un al doilea român a murit în urma luării de ostatici din Algeria, conform MAE: Acesta a murit într-un spital unde a fost dus de trupele armate algerienen de la complexul gazeifer în Amenas.

Românul a fost rănit în timpul operaţiunii de salvare.



Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că un român a fost ucis în operaţiunea din Algeria.

"Am dorit să facem câteva precizări, cu date confirmate, sigure, pe care autorităţile române le-au primit. În urmă cu puţin timp, prin structurile diplomatice, ni s-a confirmat că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în aceste evenimente. Vreau să exprim condoleanţe şi compasiune pentru familia celui care şi-a pierdut viaţa", a declarat premierul.

"Vestea bună se referă la ultimul dintre cei cinci cetăţeni români aflaţi în zona de conflict. Acesta a fost eliberat de către armata algeriană, se află în acest moment în custodia armatei algeriene şi autorităţile române fac toate eforturile pentru recuperarea lui", a adăugat Ponta.

"Cei trei cetăţeni români eliberaţi anterior sunt în custodia autorităţilor române, sunt în stare bună şi se vor întoarce cât de curând. Al patrulea, iată, este bine şi va fi recuperat în curând şi el".

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close