Antena 3 CNN Actualitate Mai cresc salariile profesorilor? Dascălii, hotărâţi să intre în grevă dacă noul guvern nu îşi respectă promisiunile

Mai cresc salariile profesorilor? Dascălii, hotărâţi să intre în grevă dacă noul guvern nu îşi respectă promisiunile

Mai cresc salariile profesorilor? Dascălii, hotărâţi să intre în grevă dacă noul guvern nu îşi respectă promisiunile
21 Dec 2008   •   16:27

Profesorii ameninţă din nou cu greva generală dacă noul Guvern nu va aplica legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice. Prevederea nu se regăseşte explicit în programul de guvernare, iar săptămâna viitoare sindicatele din educaţie vor avea o primă discuţie cu noii responsabili în domeniu.
Profesorii nu sunt dispuşi să acorde guvernului răgazul cerut de premierul desemnat Emil Boc în privinţa majorării salariale. Dascălii se mulţumesc şi cu o creştere de 37%, aşa cum a anunţat sâmbătă Ecaterina Andronescu. Cu o condiţie însă. Decizia să fie luată imediat ce guvernul va fi învestit. În caz contrar sunt decişi să intre în grevă.
Mai mult, liderul Spiru Haret, Marius Nistor ameninţă că, dacă legea nu va fi aplicată imediat, profesorii sunt decişi să denunţe Pactul pentru educaţie semnat la Cotroceni.
?Data de aplicare a creşterii salariale trebuie să fie 1 octombrie 2008, aşa cum prevede legea votată în parlament şi promulgată de preşedintele. Avem speranţa că cele două partide care formează coaliţia de guvernare, PSD care a iniţiat legea şi PDL care a acuzat guvernul Tăriceanu că nu creşte salariile profesorilor, vor aplica legea. Este absolut obligatoriu ca cele două partide să pună în aplicare această lege.? a declarat pentru Antena 3 Marius Nistor.
?Vineri am avut deja un dialog cu domnul prim ministru desemnat unde am reiterat dorinţa noastră ca începând cu 1 ianuarie legea suspendată să intre în vigoare, mai ales că am primit de la Avocatul Poporului răspunsul că şi cea de a doua ordonanţă de urgenţă emisă de guvernul Tăriceanu, din punctul de vedere al acestei instituţii este neconstituţională.? a spus şi Aurel Cornea, preşedintele F.S.L.I.
Dascălii vor ca săptămâna viitoare să aibă o discuţie cu Emil Boc şi Ecaterina Andronescu.
Antena 3

×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close