Antena 3 Actualitate MAI începe astăzi procedurile de angajare a 5.500 de persoane

MAI începe astăzi procedurile de angajare a 5.500 de persoane

15 Sep 2016   •   12:12
MAI începe astăzi procedurile de angajare a 5.500 de persoane

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat, joi, că la nivel naţional vor începe procedurile pentru angajarea a 5.500 de persoane, în condiţiile în care anul trecut s-au pensionat peste 8.500 de angajaţi ai MAI

"S-a vorbit destul de mult în ultimele zile despre deficitul de personal la Ministerul de Interne. Chiar am văzut ştiri alarmiste legate de incapacitatea MAI de a gestiona în continuare pregătirea alegerilor sau alegerile, ca atare, în zilele respective. Este adevărat, au fost plecări masive la pensie, beneficiind de legea favorabilă adoptată anul trecut. Au fost peste 8.500 de pensionări în acest an, mult mai mult decât în orice alţi ani anteriori. E imposibil de negat faptul că o astfel de plecare masivă din sistem produce dificultăţi în gestiunea resurselor umane la minister. Asta nu înseamnă însă că e afectată capacitatea ministerului, fie de a-şi desfăşura activităţile specifice în orice domeniu de competenţă sau - mai mult decât orice - în a pregăti alegerile", a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă. 

În acest sens, el a precizat că, "în paralel cu aceste plecări", au avut loc şi angajări substanţiale, astfel încât de la începutul anului şi până în prezent s-au acoperit deja 3.500 de posturi. 

"Astăzi, porneşte un ciclu la nivel naţional de recrutare pentru încă 5.500 de posturi. Deci, deficitul de 8.500, despre care vorbeam, din pensionări se acoperă de fapt integral, din aceste două valuri de recrutări", a explicat el. 

Ministrul şi-a exprimat speranţa ca până în noiembrie toate posturile să fie ocupate. De asemenea, acesta a remarcat un interes foarte mare din partea tinerilor pentru şcolile de poliţie. 

"În perioada de examene, de înscrieri din această toamnă, am scos deja 1.575 de locuri. Un fenomen interesant şi pe care îl salut: interesul fetelor pentru aceste şcoli este din ce în ce mai mare. Sunt şcoli precum cea de la Cluj în care suntem deja: 50% - 50%", a precizat el. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close