Antena 3 CNN Actualitate Majorarea salariiilor în învăţâmânt este acum oficială. Cine primeşte sporuri şi salarii mai mari

Majorarea salariiilor în învăţâmânt este acum oficială. Cine primeşte sporuri şi salarii mai mari

Majorarea salariiilor în învăţâmânt este acum oficială. Cine primeşte sporuri şi salarii mai mari
28 Oct 2015   •   13:39

Proiectul de Ordonanta de urgenta care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice si auxiliare cu 15% a fost lansat in dezbatere publica de Ministerul Educatiei, scrie portalinvatamant.ro.

Ministerul Educatiei a decis impreuna cu reprezentantii Guvernului sa majoreze salariile din invatamant incepand din luna decembrie, in urma intalnirilor cu sindicalistii.

Proiectul de Ordonanta de urgenta lansat in dezbatere publica de Ministerul Educatiei urmeaza sa puna in practica promisiunile facute de Ministerul Educatiei cadrelor didactice si auxiliare din invatamant.

Potrivit actului legislativ, salariile din invatamant ar urma sa creasca din decembrie 2015 cu 15%. De asemenea, sporurile si indemnizatiile care nu fac parte din salariul de baza al personalului din invatamant mentionat in paragraful anterior se majoreaza cu acelasi procent de 15%, "in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.

De salarii mai mari urmeaza sa beneficieze, in afara de cadrele didactice, personalul nedidactic din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, unitatile conexe ale invatamantului preuniversitar de stat, institutiile de invatamant superior de stat si din bibliotecile centrale universitare.

De asemenea, vor primi salarii mai mari si angajatii din inspectoratele socale judetene si al municipiului Bucuresti, dar si personalul nedidactic din celelate unitati aflate in subordinea sau coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

In total, vor primi salarii mai mari cu 15% din decembrie 2015 aproximativ 290.000 de persoane din invatamantul preuniversitar de stat, 7850 de persoane din unitatile finantate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din invatamantul universitar si 4460 de persoane din unitatile finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat.

Angajatii din invatamant au mai beneficiat in anul 2015 de alte doua majorari salariale: cu 5% in martie si inca 5% in septembrie.

×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close