Antena 3 CNN Actualitate Manager de spital, revoltat că România mai cumpără 500 de concentratoare de oxigen: "Am luat eu 25, vi le dau pe toate”

Manager de spital, revoltat că România mai cumpără 500 de concentratoare de oxigen: "Am luat eu 25, vi le dau pe toate”

Managerul Spitalului din Găești, Laurențiu Belușică, este revoltat că România mai cumpără 500 de concentratoare de oxigen: "Am luat eu 25, vi le dau pe toate”.

Manager de spital, revoltat că România mai cumpără 500 de concentratoare de oxigen: "Am luat eu 25, vi le dau pe toate”
Sursa foto: Facebook/ Laurentiu Belusica
de Mia Lungu    |    06 Oct 2021   •   16:02

"Înnebunesc. Concentratoarele de oxigen nu fac față nevoilor pacienților cu saturație sub 90%. Le cumpărați degeaba. Am luat eu 25, vi le dau pe toate. Dați-mi barocamerele”, anunță medicul.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, marți seara, o hotărâre prin care România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate, pentru completarea stocurilor. 

Potrivit lui Laurențiu Belușică, concentratoarele nu sunt pentru bolnavii acestui val pandemic, care trebuie internați, ci pentru convalescenți la domiciliu, ca suport al respirației.

"Dați-ne bani: să montăm reductoare de oxigen (au același pret cu concentratorul), să închiriem stații mobile de oxigen de 1000 de l și să montăm detectoare de oxigen și sisteme de aerisire”, spune medicul.

Managerul de spital a trecut, în iarnă, peste procedura din strategia de vaccinare, în momentul în care se puteau vaccina doar cadrele medicale. Laurenţiu Beluşică anunța atunci că vaccinează pe oricine doreşte, nu numai cadrele medicale.

„Eu nu vreau să arunc dozele de vaccin. Să vină să mă ia pe sus SRI-ul sau cine vor ei”, spunea atunci managerul Spitalului din Găești, județul Dâmboviţa.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close