Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, anunț despre moțiunea de cenzură: Avem textul semnat de PSD și UDMR

Marcel Ciolacu, anunț despre moțiunea de cenzură: Avem textul semnat de PSD și UDMR

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că imediat ce premierul Ludovic Orban își va angaja răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi va fi depusă moțiune de cenzură. Ciolacu a explicat că parlamentarii PSD și UDMR au semnat textul moțiunii.

Marcel Ciolacu, anunț despre moțiunea de cenzură: Avem textul semnat de PSD și UDMR
26 Ian 2020   •   18:48

„Pe data de 28 avem votul pe eliminarea pensiilor speciale așa cum am promis. Pe data de 29 premierul își va asuma răspunderea primarilor în două tururi. Avem 3 zile la dispoziție să depunem moțiune de cenzură, textul acestei moțiuni este deja discutat și au semnat parlamentarii PSD și UDMR”, a spus Marcel Ciolacu.

El a subliniat că demersul nu vizează preluarea guvernării.

"Demersul nostru este pentru a apăra un principiu democratic, respectiv să nu modifici legile electorale, foarte importante în orice stat şi în orice colţ al lumii, în ultimele şase luni de desfăşurare a lor. Cu alte cuvinte, nu ai dreptul să modifici regulile în timpul jocului. Chiar dacă se spune că mai sunt patru luni - mai sunt patru luni calendaristice -, în cele patru luni sunt 45 de zile de campanie electorală, o lună de depunere a candidaturilor, de mers la tribunal, validare a lor. Cu alte cuvinte, în joc mai este o lună de zile înainte de începerea tuturor procedurilor. (...) Cred în continuare că moţiunea va trece", a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a declarat că în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu acceptă propunerea unui guvern de uniune naţională, social-democraţii vor aştepta propunerea acestuia.

„Nu este un proiect politic în spatele acestei moţiuni. Este o moţiune specială, care ne conferă acest atribut deoarece prim-ministrul a venit cu asumarea răspunderii. În 30 de ani au fost vreo trei asumări şi acum avem vreo şapte, dar fiecare interpretează Constituţia şi o pune în aplicare cum crede de cuviinţă. Eu consider că este un demers forţat şi este un abuz. Asta nu înseamnă că în această sesiune parlamentară PSD împreună cu alte forţe politice nu vor depune altă moţiune de cenzură în jurul unui proiect politic. Am şi văzut astăzi în declaraţiile liderului Pro România, domnul Victor Ponta, că şi-ar dori o astfel de moţiune", a mai spus Ciolacu.

Citește Și Marcel Ciolacu, măsuri radicale în PSD: „Vom schimba denumirea și componența CEX-ului”

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close