Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, despre purtarea măştii până în 2023: "Are logică, dar ca om mi-e greu să accept”

Marcel Ciolacu, despre purtarea măştii până în 2023: "Are logică, dar ca om mi-e greu să accept”

Marcel Ciolacu, șeful PSD, a precizat, luni seara, că nu îl poate judeca pe colegul său de partid, medicul Adrian Streinu Cercel, care a anunțat că măștile trebuie purtate până în 2023, chiar și după vaccinare. S-ar putea să spună adevărul, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre purtarea măştii până în 2023: "Are logică, dar ca om mi-e greu să accept”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    18 Ian 2021   •   22:20

Medicul Adrian Streinu-Cercel a primit rapelul la vaccinul anti-COVID-19 duminică. El a adăugat că după a doua doză nu mai există riscul unor infecţii severe cu noul coronavirus, însă masca va rămâne în continuare obligatorie până în 2023.

Pentru că de-a lungul timpului a criticat dur specialiştii PNL din sănătate, Marcel Ciolacu a fost întrebat ce părere are despre medicul Adrian Streinu Cercel.

"Nu există nicio comunicare coerentă din partea guvernanților. Ați văzut cum comunică domnul Rafila, domnul Cercel… Domnul Cercel este medic, a depus un jurământ, așa consideră domnia sa că trebuie să protejeze viața omului. Eu nu pot să judec un profesor de talia domnului Cercel. Ca om mi-e greu să accept că voi sta cu mască până în 2023. E și foate greu să-l cert pe profesorul Cercel când spune lucrul acesta. S-ar putea să spună adevărul”, a precizat Ciolacu la TVR.

El a mai dezvăluit faptul că nu a reușit să-și programeze mama pentru vaccinare.

"A încercat nepotul meu aproape zilnic să facă acest lucru şi am şi spus că mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei mele. Nu a reuşit până acum. O să încercăm să vină la un spital, având şi boală cronică, încercăm să o vaccinăm la Bucureşti. Încercăm să o programăm de când s-a intrat în această a doua etapă", a mai spus Ciolacu

Marcel Ciolacu: Această campanie de vaccinare este oglinda actualei guvernări

"Această campanie de vaccinare este de fapt oglinda actualei guvernări, este cel mai important examen al guvernării această campanie de vaccinare. Nu avem doze suficiente, este evident, nu putem ajunge la 70% în acest ritm... ajungem în 3-4 ani la 70% gradul de imunizare a populaţiei.

Am văzut anunţul de la Cotroceni că pe 8 februarie se redeschid şcolile după aproape un an de zile, dar ne-am uitat şi în a doua etapă de vaccinare, în planul Guvernului şi profesorii sunt pe locul 13 sau 14 din 17, sunt în a treia sau a patra, în ultima grupă de vaccinare. (...) Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în vară, la toamnă, dar şcolile le deschidem.

Este o incoerenţă, nu sunt în stare să aibă un plan coerent şi o informare publică transparentă către populaţie. Primele ştiri pe care le ştim cu toţii au fost că românii nu vor să se vaccineze şi uitaţi că românii doresc să se vaccineze, persoanele vulnerabile doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele, nu au terminat acest parteneriat cu administraţiile locale să găsească resursele financiare necesare. Neavând buget, nu pot să aloce banii primăriile" a mai declarat liderul PSD.

Dr. Streinu Cercel: ”Masca rămâne obligatorie până în 2023” - De ce se întâmplă asta deși ne vaccinăm

"Nu mă doare, nu mă ustură. A doua zi s-ar putea să simţiţi unde a fost locul de injecţie şi atâta tot şi pe urmă să vă duceţi cu drag la a doua injecţie. E de aşteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul şi să consolideze.

Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus, dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID-19.

 

 

 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close