Antena 3 CNN Actualitate Q&A: Marian Munteanu, confruntat cu cel care l-a acuzat că face comerț cu arme

Q&A: Marian Munteanu, confruntat cu cel care l-a acuzat că face comerț cu arme

Q&A: Marian Munteanu, confruntat cu cel care l-a acuzat că face comerț cu arme
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
16 Apr 2016   •   21:45

Invitat în emisiunea Alessandrei Stoicescu, de la Antena 3, Marian Munteanu a răspuns acuzațiilor potrivit cărora ar fi făcut comerț cu arme, arătând ”că e foarte greu să dovedești ceva ce nu ai făcut”.

Marian Munteanu a adus lămuriri despre firma în care era administrator, suspectată de comerț cu arme, și despre care a spus că ”încerca să facă publicitate”.

”Încerca pentru că nu a mai apucat. După articolul ăla (din Evenimentul zilei - n.r) nimeni nu a mai vrut să lucreze cu noi”, a spus Marian Munteanu, la Antena 3.

"Eu în viaţa mea nu am făcut comerţ cu nimic, nici cu cărţile pe care le-am editat nu am reuşit să vând mare lucru, pentru că probabil nu a fost un editor foarte eficient. Eu am făcut servicii, mai precis de resurse umane în mediul civil, cunoscute de altfel pe piaţa economică, lucru firesc, normal, într-o economie de piaţă şi eu zic cu oarecare succes. Eu sunt mulţumit că, împreună cu colegii mei, la vremea aceea am putut realiza o activitate de resurse umane de prestigiu, oricum firma respectivă reuşind să rămână singurul operator efectiv de pe piaţă, restul concurenţilor noştri fiind companii străine mult mai puternice", a mai spus Marian Munteanu.

Scandalul în acest caz s-a reaprins după ce în presă a apărut un articol în care se arăta că istoricul Marius Oprea, fost consilier prezidențial în mandatul lui Emil Constantinescu și autor al mai multor volume despre PCR și Securitate, a scris într-una din cărțile sale, intitulată 'Moștenitorii Securității', că Marian Munteanu "s-a îmbogățit din tranzacții cu arme".

Contactat telefonic în timpul emisiunii, istoricul a afirmat că nu mai susţine această acuzaţie.

"Nu sunt absurd să merg până în pânzele albe cu o afirmaţie care se dovedeşte a fi neacoperită. Voi scoate o nouă ediție corectată”, a spus Marius Oprea.

Marian Munteanu a fost preşedinte al Ligii Studenţilor la începutul anilor '90. Ulterior, a fost primul preşedinte al Alianţei Civice. În anul 2000, a avut o scurtă aventură politică cu formaţiunea lui Virgil Măgureanu, fiind pe punctul de a candida la preşedinţia României.

 

 

×
Subiecte în articol: marian munteanu Q&A
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close