Antena 3 CNN Actualitate Marius Nistor a anunțat când se va încheia greva profesorilor

Marius Nistor a anunțat când se va încheia greva profesorilor

Marius Nistor, liderul FSE Alma Mater, a anunțat când se va încheia greva profesorilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2023   •   11:37

Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluție care să fie acceptată de profesori, a declarat Marius Nistor: „Totul depinde de Guvernul României”.

Liderul FSE Alma Mater a anunțat organizarea unui protest la sfârșitul săptămânii, la care vor participa 20.000 de persoane.

„În momentul de față, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluție care să fie acceptată de către colegii noștri și când colegii noștri vor decide acest lucru. Noi suntem deschiși la negocieri”, spune Marius Nistor.

Citește și: Ligia Deca a anunțat când vor fi recuperate cursurile pierdute odată cu greva profesorilor: ”Niciun profesor nu își dorește asta!”

Liderul Federației Sindicatelor din Educație recunoaște că există riscul amânării examenelor.

„Nu știu, în momentul de față nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungește acest conflict de muncă, există și acest risc. (...) Totul depinde de Guvernul României. Așteptăm reacția Guvernului”, a adăugat el.

”Noi am spus foarte clar ce vrem, vrem garanții vis-a-vis de grila de salarizare și bineînțeles salariul debutantului, care ar trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanții, colegii noștri vor hotărî în cunoștință de cauză”, a mai spus el.

Mai mult decât atât, liderul FSE Alma Mater susține că a depus deja o solicitare de organizare a unei acțiuni de protest joi sau vineri, la care vor participa 20.000 de persoane.

Iar în ceea ce îi privește pe profesorii care sunt în grevă la această oră, Marius Nistor susține că ministerul se raportează la „total salariați”.

„În grevă nu sunt doar membri de sindicat. Din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni, majoritatea nu sunt membri de sindicat. Deci, procentul este nesemnificativ și nu influențează, per ansamblu, legalitatea acestei acțiuni de protest”, punctează Marius Nistor, care afirmă că, „în niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadru didactic care s-a retras din acțiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”.

×
Subiecte în articol: Marius Nistor grevă profesori
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close