Antena 3 CNN Actualitate Polițistul care l-a încătușat pe Eduard Giosu, tânărul drogat mort după ce a fost încătușat, rupe tăcerea: ”După ce i-am pus cătușele nu se mai zbătea prea tare”

Polițistul care l-a încătușat pe Eduard Giosu, tânărul drogat mort după ce a fost încătușat, rupe tăcerea: ”După ce i-am pus cătușele nu se mai zbătea prea tare”

Antena 3 CNN a obținut mărturia polițistului care l-a încătușat și l-a dus la spital pe tânărul drogat, mort după un scandal cu poliția.

de Laurențiu Rădulescu    |    04 Oct 2023   •   12:25

În fața procurorilor, acesta a povestit ce s-a întâmplat în ambulanță, dar și pe holul de la Camera de Urgență.  

Și polițista care l-ar fi lovit cu tonfa peste picioare pe bărbat a dat declarații. Dezvăluirile vin chiar în ziua în care tânărul este înmormântat.  

O altă polițistă care apare în filmarea din noaptea tragediei va fi audiată mâine. 

”După ce i-am pus cătușele nu se mai zbătea prea tare”

”După ce i-am pus cătușele nu se mai zbătea prea tare. Începuse să îi curgă sânge de pe față. Nu a vorbit deloc în momentul încătușării. Pereteanu a solicitat o ambulanță SMURD. După aproximativ 5-10 minute a mai solicitat încă o dată urgentarea. A sosit maximum în 5-10 minute.

Cei de la ambulanță păreau cam deranjați. S-au mișcat destul de greu. L-au șters pe față apoi au luat targa și l-au urcat în ambulanță. În ambulanță nu mai dădea semne, nu se mai agita. 

”A rămas pe hol circa 1 oră, apoi l-au băgat la urgență”

Cei de la SMURD au spus că au saloanele pline. A rămas pe hol circa 1 oră, apoi l-au băgat la urgență. L-am văzut că respiră mai greu, le-am spus medicilor că i se închid buzele.

Colegul Pereteanu mi-a spus că atunci când bărbatul s-a apropriat de el a pus mâna în față, iar acesta l-a lovit în umăr, iar Cristiana l-a lovit cu tonfa la picioare. Atât mi-a spus. Pereteanu avea urme de sânge pe umărul stâng. Pereteanu ar fi dat și el cu tonfa la picioare, apoi s-ar fi îndepărtat de ei și s-ar fi aruncat”, a declarat bărbatul la audieri.

Citește și: Iubita lui Eduard Giosu, tânărul mort după ce a fost încătușat de polițiști, rupe tăcerea: ”Abia respira, nu putea vorbi! Iar ei făceau glume!”

Tânărul va fi înmormânat astăzi

Eduard Giosu, tânărul de 30 de ani despre care părinții spun că a fost ucis în bătaie de polițiștii secției 17 va fi înmormântat astăzi.

În timp ce parchetul susține faptul că victima a decedat după lovirea cu un corp dur, expertul parte spune că bărbatul avea lovituri vizibile la nivelul capului, mâinilor și picioarelor.

Raportul final al INML va fi gata în câteva zile. Între timp, singura persoana din rândul agenților care a mai rămas de audiat este una dintre polițiste. Joi aceasta va fi audiată.

×
Subiecte în articol: Eduard Giosu politist
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close