Antena 3 CNN Actualitate ”Măști îmbibate cu substanțe care ucid românii”. Precizări de ultimă oră ale polițiștilor

”Măști îmbibate cu substanțe care ucid românii”. Precizări de ultimă oră ale polițiștilor

Poliția Română face precizări despre un mesaj viral care circulă în mediul online.

”Măști îmbibate cu substanțe care ucid românii”. Precizări de ultimă oră ale polițiștilor
Sursa foto: Pixabay.com
05 Apr 2020   •   17:31

'AVERTISMENT! (Să sperăm că este doar un zvon, mesajul este în verificare) RATA CRIMINALITĂȚII ESTE ÎN CREȘTERE! Există semnale din țară că au apărut persoane "BINEVOITOARE" care umblă din ușă în ușă și donează maști de protecție GRATIS din partea autorităților! Măștile sunt îmbibate cu substanțe chimice (anestezice, somnifere...)!

Te roagă să ți le pui pe față să vezi daca ți se potrivesc apoi TE JEFUIESC! Va rugăm să nu acceptați ajutor umanitar de la persoane pe care nu le cunoașteți! Nu răspundeți la apeluri făcute de pe numere de telefon necunoscute! FIȚI PRUDENȚI ȘI ÎN SIGURANȚĂ!', este mesajul viral care circulă pe rețele de socializare.

Poliția roagă oamenii să nu mai creadă mesajele care circulă pe Facebook și să se informeze din surse credibile!

'Menționăm că aceste mesaje sunt de tip fake news, inclusiv cele care spun că furturile sunt în creștere. Rata infracționalității este în scădere, respectiv minus 52% la furt, 39% la distrugere, accidente rutiere minus 72%. Perioada de comparație este ultima săptămâna din martie 2019 cu ultima săptămână din martie anul acesta.

Recomandăm cetățenilor să se informeze din surse oficiale și să nu distribuie pe rețelele de socializare informații neverificate. Polițiștii sunt la datorie 24 de ore din 24 pentru a asigura liniștea cetățenilor!' a precizat pentru DC News Comisar de poliție Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Ministerul Afacerilor Interne.

×
Subiecte în articol: mască de protecție
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close