Antena 3 CNN Actualitate Măsura care vine ca o gură de aer pentru agricultorii români. Ce se va întâmpla în următoarele luni în toate hipermarketurile

Măsura care vine ca o gură de aer pentru agricultorii români. Ce se va întâmpla în următoarele luni în toate hipermarketurile

Măsura care vine ca o gură de aer pentru agricultorii români. Ce se va întâmpla în următoarele luni în toate hipermarketurile
de O.P.    |    04 Oct 2012   •   05:59
Marile lanţuri de magazine vor avea raioane speciale, doar cu produse româneşti, în doar două-trei luni, promit reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Astfel, producătorii români îşi vor putea vinde marfa direct la magazin, iar intermediarii vor fi scoşi din schemă. Teoretic, asta înseamnă alimente mai ieftine.

Marfa pe care fermierii trebuie să o livreze magazinelor trebuie să fie impecabilă. Agricultorii mureşeni au investit 400 de mii de euro în sere şi de mai bine de un an îşi vând marfa direct pe rafturile hypermarketurilor.

Din păcate, sunt număraţi pe degete producătorii români care colaborează direct cu marile magazine. Aşa se face că şi marfa românească este mai greu de găsit.

Până la finalul anului însă, în toate marile magazine s-ar putea găsi colţul cu produse româneşti. Repezentanţii Ministerului Agriculturii negociază cu oficialii hypermarketurilor şi spun că până la sfârşitul lunii vor avea şi primul contract semnat. Pentru ca  marfa să ajungă pe rafturile marilor magazine, ministerul va crea centre de colectare a legumelor din fonduri europene.

Iar beneficiile sunt atât de partea agricultorului, cât şi de partea consumatorilor.

Nu toţi producătorii vor putea să-şi vândă însă marfa marilor magazine. Legumicultorii vor trebui să facă parte din asociaţii de profil şi să livreze constant marfă de calitate.

×
Subiecte în articol: agricultura produse romanesti
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close