Antena 3 Actualitate Măsură fără precedent luată de un sindicat din România

Măsură fără precedent luată de un sindicat din România

17 Dec 2016   •   19:42
Măsură fără precedent luată de un sindicat din România

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret anunţă declanşarea conflictului colectiv de muncă, acuzând Ministerul Tineretului şi Sportului că tergiversează negocierea Acordului colectiv şi a Contractului colectiv de muncă pentru angajaţi, se arată într-un comunicat al sindicatului transmis, sâmbătă, AGERPRES. 

"Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, prin Federaţia PUBLISIND a solicitat Ministerului Tineretului şi Sportului negocierea Acordului colectiv şi a Contractului colectiv de muncă (CCM) pentru angajaţi. Conform Legii Dialogului Social 62/2011, conducerea MTS avea obligaţia să iniţieze negocierea, în termen de 10 zile calendaristice, de la data solicitării, dar aceasta caută pretexte să nu înceapă negocierea în speranţa că vom renunţa la demersul nostru", se arată în comunicatul citat. 

Potrivit documentului, sindicatul anunţăm declanşarea conflictului colectiv de muncă. "Este pentru prima dată când o organizaţie sindicală declanşează conflictul colectiv în domeniul nostru, însă modalitatea în care acţionează cei numiţi să conducă ministerul ne obligă la aceasta", se mai arată în comunicat. 

Potrivit sindicaliştilor, în termen de 3 zile lucrătoare, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va desemna un delegat pentru participarea la concilierea obligatorie prevăzută de lege, iar în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data desemnării delegatului, Ministerul Muncii are obligaţia de a convoca părţile. 

"Sindicatul nostru ia astfel atitudine faţă de felul în care este condusă activitatea în sport şi tineret, dar şi pentru lipsa de respect manifestată faţă de drepturile angajaţilor. Am ajuns la un nivel al umilinţei pe care nu îl mai putem accepta, şi asta în timp ce alte categorii profesionale similare, au beneficiat de recunoaşterea unor drepturi şi chiar de măriri salariale", se subliniază în comunicat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sindicat
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close