Antena 3 CNN Actualitate MATERNITATE INAUGURATĂ DEGEABA. Localnicii sunt REVOLTAŢI

MATERNITATE INAUGURATĂ DEGEABA. Localnicii sunt REVOLTAŢI

MATERNITATE INAUGURATĂ DEGEABA. Localnicii sunt REVOLTAŢI
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Dec 2013   •   14:24
Senatorul PSD Victor Mocanu a fost trimis în judecată pentru o pagubă de jumătate de milion de euro. Procurorii DNA îl acuză că în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău ar fi aprobat opt contracte fictive unei firme de echipamente medicale. 
 
Echipamentele ar fi trebuit folosite la dotarea maternităţii Buzău, însă acestea nu au fost livrate niciodată deşi au fost plătite. Dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
 
Maternitatea a fost inaugurată cu mare fast în iunie 2012, de preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu. Inaugurarea s-a făcut degeaba: autorităţile au plătit sute de mii de euro  pentru echipamente, care nici pînă astăzi nu au ajuns. 
 
Localnicii sunt revoltaţi că maternitatea stă închisă de mai bine de un an şi jumătate, mai ales că în cea veche condiţiile nu sunt deloc bune.
 
Maternitatea este închisă, dar Consiliul Judeţean este nevoit să cheltuie bani pentru încălzire.
 
Procurorii DNA spun că de vină pentru situaţie ar fi actualul senator Victor Mocanu, care ar fi aprobat opt contracte fictive unei firme de echipamente medicale în perioada cît a fost preşedintele Consiliului Judeţean. 
 
Deşi au fost plătite, echipamentele nu au fost livrate niciodată. Într-un comunicat de presă, Victor Mocanu a spus că este nevinovat şi aşteaptă ca justiţia să-i facă dreptate în acest caz.
 

×
Subiecte în articol: senator localnici Consiliu Judetean
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close