Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3 CNN, cea mai citată sursă de ştiri din România, în decembrie 2023 | Studiu mediaTRUST

Antena 3 CNN, cea mai citată sursă de ştiri din România, în decembrie 2023 | Studiu mediaTRUST

Antena 3 CNN a fost cea mai citată sursă de ştiri din România, în luna decembrie 2023, potrivit unui studiu realizat de mediaTRUST.

Antena 3 CNN, cea mai citată sursă de ştiri din România, în decembrie 2023 | Studiu mediaTRUST
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   14:30

În decembrie, Antena 3 CNN a fost cea mai citată sursă din mass-media românească. Analiza privind frecvența celor mai citate surse din mass-media a fost efectuată pe baza a peste 10.000 de materiale ale publicațiilor de presă, a emisiunilor de știri de televiziune și radio și a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 1 decembrie – 31 decembrie 2023 în mass-media din România. Din acest set extins, au fost identificate 6.513 materiale valide, potrivit mediaTRUST.

În top 10, cele mai citate surse din mass-media în luna decembrie 2023, televiziunea este lider, cu cea mai mare pondere - 42.04% din totalul citărilor. Principalele canale care au contribuit la acest procent sunt Antena 3 CNN, Digi 24, Digi Sport, Pro TV și Euronews. În același timp, sursele citate din mediul online înregistrează o cotă semnificativă, de 36.22% din total, fapt ce indică o creștere a încrederii publicului în informațiile furnizate de aceste platforme. Presa scrisă își menține relevanța, cu 20.64% din total, iar sursele radio, cu o pondere de 1.11%, au continuat să aibă impact în peisajul media.

În luna decembrie 2023, Antena 3 CNN s-a clasat pe primul loc în clasamentul general al celor mai citate surse din mass-media, cu peste 600 de citări de către alți jurnaliști din țară. Următorul în top este Fanatik, menționat de alte surse media de peste 580 de ori și atingând un vârf de citări pe data de 1 decembrie. Podiumul este completat de Digi 24, citată de 580 de ori de alte redacții, iar subiectul cel mai preluat a fost legat de declarația ministrului de interne al României, care a participat la negocieri tehnice cu omologii săi din Austria și Bulgaria în cadrul forumului desfășurat la Salzburg.

Cele mai citate posturi TV din România, în decembrie 2023

Primul loc în categoria celor mai citate posturi de televiziune este ocupat de Antena 3 CNN cu 636 citări. În luna decembrie, cel mai citat material al Antena 3 CNN a fost acela referitor la prăbușirea unei părți din clădirea internatului unui liceu din Odorheiu Secuiesc, unde patru adolescenți au fost prinși sub dărâmături.

Poziția a doua aparține postului Digi 24, menționat de alte redacții din țară de 580 de ori. Locul trei în clasament este ocupat de DigiSport cu 296 de citări. Pe locul 4 intră Pro TV care a înregistrat 236 de citări. Postul Euronews România întregește clasamentul, citat în 204 de articole din presă, iar materialul cel mai citat al jurnaliștilor Euronews a fost legat de Simona Halep, care a discutat despre testul său pozitiv pentru dopaj și speranța de a reveni la Paris în urma unei decizii a TAS.

×
Subiecte în articol: mediaTRUST Antena 3 CNN
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close