Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3, lider incontestabil al televiziunilor de știri în luna martie

Antena 3, lider incontestabil al televiziunilor de știri în luna martie

În plină criză a COVID-19, românii au ales să fie informați complet și obiectiv despre toate aspectele legate de evoluția virusului dar și despre cele politice și economice de la jurnaliștii postului nostru de televiziune.

Antena 3, lider incontestabil al televiziunilor de știri în luna martie
01 Apr 2020   •   21:10

Echipele Antena 3 au venit oră de oră cu noutăți din punctele-cheie, iar în fiecare seară cei mai buni specialiști din domeniul medical dar și autoritățile care gestionează starea de urgență au fost în direct la Sinteza Zilei și în Edițiile speciale.

Datele de audiență măsurate de Kantar Media au arătat fără drept de apel că Antena 3 a fost lider absolut al posturilor de știri în luna martie.

Fiecare informație prezentată de jurnaliștii noștri a fost actualizată contiuu, astfel încât românii să primească cele mai noi date despre evoluția coronavirusului. Iar acest lucru s-a văzut și în consumul de televiziune.

Pe durata întregii zile, pe categoria de public 18+, Antena 3 a devenit principala sursă de informare a românilor, cu o cotă de piață medie de 7,9% și două puncte de rating.

Aceeași situație s-a regăsit și în rândul publicului 18+ AB, sectorul cel mai cuprinzător și mai dorit de agențiile de publicitate, aici având o cotă de piață medie de 12% și trei puncte de rating.

Celelalte posturi de știri nu au avut nicio șansă însă în prime-time, adică în segmental orar 19:00 – 24:00.

Aici putem vorbi despre o detașare netă a Antena 3 față de restul concurenței, atât pe întregul segment de public, când și în rândul românilor cu studii superioare.

Asta în condițiile în care, seară de seară, personaje centrale în criza coronavirusului precum secretarii de stat Raed Arafat și Horațiu Moldovan, dar și miniștrii sănătății, Victor Costache și Nelu Tătaru și cel de interne, Marcel Vela au fost prezenți pentru a explica fiecare detaliu despre virusul care a băgat țara în stare de urgență.

În plus, dezvăluirile făcute la Sinteza Zilei au adus o lumină nouă în modul în care autoritățile gesionează criza, ceea ce a consolidat poziția Antena 3 drept o televiziune de unde românii aleg să fie informați corect, obiectiv și continuu.

De altfel, Sinteza Zilei a fost cea mai urmărită emisiune din România în rândul posturilor de știri, potrivit datelor de audiență. În rândul publicului cu studii superioare, de exemplu, postul nostru de televiziuni își adjudecă primele patru poziții din topul emisiunilor – Sinteza Zilei, Subiectiv, În gura presei și Punctul de Întâlnire – la care se adaugă Obiectiv și Esențial, având astfel, în total, șase producții în top 10.

Și în privința întregului segment de public, Antena 3 domină clasamentul, ceea ce dovedește că românii preferă să urmărescă postul nostru de televiziune în momentele importante.

De altfel, reporterii Antena 3 au fost, în ultima lună, în toate punctele importante ale crizei și au venit, oră de oră, cu informații noi și relevante care să ajute românii să înțeleagă situația generată de pandemia COVID-19.

Au dezvăluit situații-limită care au făcut ca autoritățile să reacționeze și să ia măsuri și v-au arătat detalii de culise din lupta împotriva noului virus.

Sinteza acestor informații, adusă în fiecare jurnal de noapte, a ținut publicul în fața televizoarelor, plasând și acolo postul nostru de televiziune pe primul loc, cu o cotă medie de piață de 10% și un rating de 1,6. Vă reamintim, Antena 3 este singurul postul de televiziune afiliat CNN International și este parte a Intact Media Group.

Antena 3, lider incontestabil al televiziunilor de știri în luna martie

×
Subiecte în articol: Antena 3
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close