Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2013, pentru "Îngeri în infern"

Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2013, pentru "Îngeri în infern"

Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2013, pentru "Îngeri în infern"
06 Noi 2013   •   21:09
Antena 3 a primit premiul special al juriului (The AIB's International Jury Highly Commends) la gala premiilor International Media Excellence Awards 2013, acordate de The Association for International Broadcasting, pentru ancheta „Îngeri în infern”, care prezintă situaţia dependenţilor de droguri din România şi activitatea asociaţiei ARAS.

ARAS, timp de două decenii, a încercat să ţină sub control răspândirea virusului HIV, oferindu-le seringi şi asistenţa medicală necesară consumatorilor. Acum însă, viitorul sună sumbru, fondurile s-au terminat, iar ARAS nu mai poate funcţiona.

Materialul, pe care îl puteţi urmări mai jos şi care a primit premiul special al juriului pentru "Domestic current affairs documentary", a fost realizat de reporterul Yevgeniya Kironaki, imagine Mihai Buzduga şi Lenard Zsolt montaj.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Antena3 este premiată de AIB, după ce în 2011 a obţinut premiul juriului pentru materialul „Oraşul otrăvit”, iar în 2012 premiul special al juriului pentru ”cea mai bună acoperire live a unui eveniment” și pentru materialul ”Pe-un picior de iad”



Miercuri, 6 noiembrie, a avut loc la Londra a noua gală a premiilor International Media Excellence Awards, acordate de The Association for International Broadcasting, la care Antena 3 a fost nominalizată pentru a treia oară consecutiv.

Un alt material marca „În premieră cu Carmen Avram” cu care Antena 3 a intrat în finala premiilor AIB 2013 a fost ”Infernul copiilor uitaţi”, la categoria Investigative documentary. Postul de ştiri a intrat în competiţe cu nume mari din industria televiziunii, precum BBC, Channel 4, France 24 sau ABS-CBN Broadcasting Corporation.


„Infernul copiilor uitaţi”
 vorbeşte despre sute de copii români abandonaţi prin spitale şi ignoraţi de stat. Din lipsa banilor pentru îngrijire şi a personalului, copiii sunt lăsaţi în camerele lor întunecate, obligaţi uneori să se hrănească singuri, chiar dacă au doar câteva luni de viaţă. Iar în tot acest timp, sute de familii luptă cu un sistem plin de defecte, încercând să adopte un copil.

Materialul aici: http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/infernul-copiilor-uitati-181.html



Juriul care a desemnat câştigătorii a fost unul independent şi este format din profesionişti de televiziune şi mass media din întreaga lume.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×
Subiecte în articol: In premiera antena3
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close