Antena 3 CNN Actualitate Media Arestarea lui Dan Diaconescu, în presa internaţională

Arestarea lui Dan Diaconescu, în presa internaţională

Arestarea lui Dan Diaconescu, în presa internaţională
24 Iun 2010   •   12:30

Arestarea patronului postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, şi a realizatorului TV Doru Pârv, a fost comentată în presa internaţională. Jurnaliştii străini au remarcat că, de la căderea comunismului, ziariştii români au fost adeseori acuzaţi că au încercat să obţină bani de la diverşi oficiali şi persoane publice în schimbul tăcerii lor asupra unor informaţii compromiţătoare.

Associated Press (AP) a comentat declaraţiile primarului Ion Moţ, potrivit cărora le-a plătit celor doi acuzaţi aproape 31.000 de euro, după ce postul OTV a difuzat un promo, în 2009, în care le promitea telespectatorilor că va dezvălui detalii scandaloase despre viaţa personală.

Jurnaliştii străini au remarcat şi faptul că mulţi dintre ziariştii români s-au ?distanţat? de Dan Diaconescu şi de reportajele sale "senzaţionale", în cadrul cărora a transmis în direct imagini cu cadavre desfigurate şi bătăi.

Potrivit AFP, Dan Diaconescu a respins acuzaţiile de şantaj calificând această anchetă drept un "abuz". Atât proprietarul OTV, cât şi Doru Pârv vor face recurs, mai informează jurnaliştii francezi, care amintesc şi de faptul că aproximativ 30 de suporteri ai lui Dan Diaconescu s-au strâns în noaptea de marţi spre miercuri în faţa Judecătoriei sectorului 1 din Bucureşti pentru a cere eliberarea celor doi.

Cotidianul The Scotsman a relatat şi el despre acest caz, citându-l pe Ion Moţ care a declarat că cei doi acuzaţi i-au pretins suma de 200.000 de euro.

Dan Diaconescu, în vârstă de 42 de ani, are o avere estimată la 33 de milioane de euro. Proprietarul OTV deţine mai multe locuinţe, două automobile Rolls-Royce, un automobil Bentley, un iaht şi două elicoptere.

Antena.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close