Antena 3 CNN Actualitate Media Cititorii sunt invitați să nominalizeze propuneri pentru premiile onorifice ale Festivalului Superscrieri

Cititorii sunt invitați să nominalizeze propuneri pentru premiile onorifice ale Festivalului Superscrieri

Pentru că cititorii sunt o parte esențială a Festivalului Superscrieri, aceștia sunt invitați să se implice activ în construirea acestei ediții, prin nominalizarea premiilor onorifice.

Cititorii sunt invitați să nominalizeze propuneri pentru premiile onorifice ale Festivalului Superscrieri
07 Ian 2020   •   12:06

Superscrierile sunt ușor de recunoscut pentru că lasă în noi semne de cititori. Organizatorii - Fundația Friends for Friends - vor să știe care sunt jurnaliștii, editorii, redacțiile sau poveștile de non-ficțiune care te-au însemnat în ultimul an. Cu semne de revoltă, de iubire, de schimbare, de mirare. Semn c-ai trăit ce-ai citit.

Ca o extindere a categoriilor de concurs din cadrul Festivalului Superscrieri ediția a XI-a, la această ediție vor fi acordate șapte premii onorifice, la care cititorii sunt invitați să trimită nominalizări, până pe 10 ianuarie 2020:

**PREMIU NOU**
Premiul onorific „Radio/Podcast”
Prin această distincție este premiat un material sau brand audio de non-ficțiune (emisiuni radio, episoade/serii de podcast) care s-a remarcat în 2019 prin felul în care a prezentat povești despre lumea în care trăim.

Premiul onorific „Carte de non-ficțiune”
Este premiată o carte de non-ficțiune publicată de un autor român, la o editură din România, care are potențialul de a schimba percepții și atitudini asupra unui subiect de interes public.

Premiul onorific „Redacția anului”
Există redacții și redacții. Iar deasupra tuturor, există Redacții. Acest premiu onorific își propune să marcheze excelența susținută, la nivel de echipă redacțională, fiindcă prea adesea tindem să uităm că un Autor, de multe ori, nu ar putea progresa fără eforturile colegilor, fotoreporterilor și, mai ales, ale editorilor săi.

Premiul onorific „Presă locală”
Prin această distincție organizatorii vor să recunoască publicațiile care se remarcă în presa locală. Pot fi inițiative, redacții sau materiale apărute în ultimul an, care au avut un impact sau duc o muncă susținută de a acoperi subiecte importante la nivel local.

Premiul onorific „Editorul anului”
Cu această distincție, organizatorii vor să recunoască valoarea unui mentor, a unui editor implicat care se remarcă și aduce valoare în realizarea unor materiale de non-ficțiune de impact.

Premiul onorific „Watchdog” – câinele de pază al democrației
Un jurnalist/o inițiativă care se remarcă prin consecvența depusă în punerea pe agenda publică a unui subiect de interes sau impactul produs în percepția societății.

Premiul onorific „Premieră (în presa cotidiană)”
Recunoașterea valorii muncii de exclusivitate a unui jurnalist sau reporter pe teren care a dat primul o știre relevantă.

Nominalizările pot fi făcute aici

×
Subiecte în articol: Premiile Superscrieri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close