CNA a amendat RCS&RDS cu 50.000 de lei pentru scoaterea din grilă a mai multor televiziuni obligatorii la retransmisie

de S.T.    |    29 Mar 2012   •   19:25
CNA a amendat RCS&RDS cu 50.000 de lei pentru scoaterea din grilă a mai multor televiziuni obligatorii la retransmisie Foto: Mediafax

CNA a amendat RCS&RDS cu 50.000 de lei pentru scoaterea din grilă a mai multor televiziuni obligatorii la retransmisie, potrivit principiului "must carry", hotărând totodată să cheme la discuţii reprezentanţii acţionarului majoritar al companiei de comunicaţii, Zoltan Teszari, informează Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a verificat dacă RCS&RDS respectă legislaţia audiovizualului în 27 de oraşe în care are reţele şi a constatat că, în 23 dintre localităţi, operatorul nu retransmite în sistem digital programele regionale ale Televiziunii Române.

De asemenea, în Piteşti, RCS&RDS nu retransmite programele regionale ale TVR nici în analogic, nici în digital, iar în Focşani se retranasmite în analogic un singur program local din două existente. În 23 de localităţi nu se retransmit deloc programe locale în sistem digital, iar în 11 localităţi nu se retransmit în sistem analogic şi digital programe regionale, deşi există în ofertă.

Mai mult, RCS&RDS nu difuzează Erdely TV în localităţile în care ar trebui să retransmită această televiziune şi nu retransmite unele servicii de programe obligatorii la retransmisie, potrivit principiului "must carry", precum Alfa şi Omega TV şi Mynele TV.

Totodată, CNA a constatat că Antena 2 şi Gsp TV sunt recepţionate în reţelele RCS&RDS foarte slab, în raport cu celelelalte televiziuni din reţea. Acest fapt a fost dovedit şi prin înregistrarea pusă la dispoziţia CNA de către Antena TV Group, care deţine licenţele Antena 2 şi Gsp TV.

Sancţiunea de 50.000 de lei aplicată RCS&RDS a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, fiind votată în unanimitate de membrii Consiliului.

La începutul anului 2012, operatorul de cablu RCS&RDS a fost sancţionat de CNA cu o amendă de 100.000 de lei pentru că din 22 ianuarie a scos postul National 24 Plus din toată reţeaua digitală şi din reţeaua analogică în peste 20 de localităţi.

x close