Antena 3 CNN Actualitate Media CNA: OTV a continuat campania electorală şi în ziua votării; abaterile vor fi sancţionate

CNA: OTV a continuat campania electorală şi în ziua votării; abaterile vor fi sancţionate

CNA: OTV a continuat campania electorală şi în ziua votării; abaterile vor fi sancţionate
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Dec 2012   •   19:04

OTV a continuat campania electorală şi în ziua votării, fapt interzis de legislaţia audiovizualului. Unele abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare au fost constatate şi la alte posturi TV, scrie Mediafax.
   
"Consiliul Naţional al Audiovizualului a monitorizat posturile de radio şi de televiziune şi după încheierea campaniei electorale în audiovizual, inclusiv în ziua votării, urmând să analizeze sesizările primite astăzi (duminică, n.r.) - de la mai mulţi competitori electorali şi de la telespectatori - şi să sancţioneze eventualele abateri de la respectarea prevederilor legale", se spune într-un comunicat al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Comunicatul este semnat de preşedinte CNA, Răsvan Popescu.
   
Potrivit CNA, "postul OTV (al cărui principal acţionar este Dan Diaconescu, care este şi candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 6 Târgu-Jiu, n.r.) nu a respectat dispoziţiile Deciziei nr. 738 din 1 noiembrie 2012 privind principii şi reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, prin intermediul serviciilor media audiovizuale şi a continuat campania electorală şi în ziua votării".
   
De asemenea, potrivit CNA, au fost constatate unele abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare şi la alte posturi de televiziune.
   
Campania electorală la posturile de radio şi de televiziune a început în 9 noiembrie 2012, ora 0.00, şi s-a încheiat în 8 decembrie 2012, ora 7.00, potrivit Deciziei CNA nr. 738 din 1 noiembrie 2012.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close