Antena 3 CNN Actualitate Media Dan Diaconescu, un patron cu 33 milioane de euro avere şi 800.000 de euro datorii

Dan Diaconescu, un patron cu 33 milioane de euro avere şi 800.000 de euro datorii

Dan Diaconescu, un patron cu 33 milioane de euro avere şi 800.000 de euro datorii
23 Iun 2010   •   09:08

Patronul OTV Dan Diaconescu are o avere mai mare de 33 de milioane de euro, potrivit revistei Capital. Însă firmele lui au şi datorii la stat - trei sunt în procedură de executare silită.

Cunoscut drept omul care nu doarme niciodată, Dan Diaconescu a reuşit să se îmbogăţească din televiziunea pe care el însuşi a înfiinţat-o.

Patronul postului de televiziune OTV locuieşte într-o vilă din cartierul Primăverii, într-o zonă în care metrul pătrat de teren poate ajunge şi la 5.000 de euro. Tot în zonă mai deţine o vilă a cărei valoare se ridică la circa 2,5 milioane de euro. Jurnalistul este şi proprietarul unui bloc situat pe bulevardul Carol, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Diaconescu mai are o clădire de birouri în Băneasa, un apartament în Constanţa şi o casă de vacanţă la Sinaia.

Şi la capitolul mijloacelor de transport, jurnalistul stă foarte bine. Are un yaht de 2 milioane de euro, un Rolls-Royce Phantom, un Rolls-Royce Drophead şi un Bentley Flying Spur. Patronul OTV are şi două elicoptere.

Pe lângă acestea, însă, Dan Diaconescu are şi datorii la stat, care se ridică la aproape 800.000 de euro.  Potrivit datelor de de pe site-ului ANAF, trei societăţi comerciale deţinute de Dan Diaconescu sunt executate silit pentru datorii la stat care depăşesc trei milioane de lei, în total. Este vorba de SC OCRAM TELEVIZIUNE SRL (obligaţii restante la bugetul de stat - 1.158.033 lei), OGLINDA TELEVISION SA (obligaţii restante la bugetul de stat - 180.016 lei) şi OGLINDA PRESS SRL (obligaţii restante la stat 1.965.906 lei).

La toate aceste firme, Dan Diaconescu este acţionar principal. Patronul media a evitat întotdeauna să vorbească despre datoriile sale la bugetul de stat.

Antena 3


×
Subiecte în articol: otv avere Dan Diaconescu datorii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close